Ροή Αναρτήσεων

Έκθεση: Ποιες περιοχές της Ελλάδας κινδυνεύουν να βουλιάξουν - σενάριο τρόμου για Μεσολόγγι-εκβολές (χάρτες)




            Σύμφωνα με την έρευνα παραθαλάσσιες περιοχές θα βρεθούν κάτω από τη στάθμη της θάλασσας μέχρι το 2100, και στις οποίες συμπεριλαμβάνεται τμήμα της Θεσσαλονίκης, με ολόκληρο το αεροδρόμιο, αλλά και μέρη στο Μεσολόγγι, στη Ναύπακτο, στο Άκτιο, στην Άρτα, στην Αχαία και στην Καλαμάτα.
        Η έρευνα δείχνει ότι τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως είναι πολύ πιθανό να έχουν βυθιστεί εντελώς μέσα στα επόμενα 80 χρόνια. Στη Μεγάλη Βρετανία κομμάτια του Λίβερπουλ, του Λονδίνου και του Χάμπερσαϊντ αναμένεται να μετατραπούν σε βυθισμένες πόλεις.....




          Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μελέτη την επόμενη τρεις δεκαετίες ενδέχεται να επηρεαστούν περιοχές που ζουν πάνω από 300 εκατομμύρια άνθρωποι. Τον μεγαλύτερο κίνδυνο τον διατρέχουν τα παράκτια μέρη της Ασίας (Ινδονησία, Βιετνάμ, Μπαγκλαντές) ενώ τεράστιοπρόβλημα αναμένεται να έχει και η Αίγυπτος.

       ´ δεν είναι πολύ αργά για να αποφευχθεί αυτό το καταστροφικό και καταθλιπτικό σενάριο: «Αυτές οι εκτιμήσεις δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει η κλιματική αλλαγή, ώστε να αναθεωρήσουμε, έστω και τώρα, ορισμένα πράγματα και να αναδιαμορφώσουμε τις πόλεις, τις οικονομίες, τις ακτές και ολόκληρες τις παγκόσμιες περιοχές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τώρα, όχι αύριο. Πολύ σύντομα τα έθνη θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα».




https://www.eleftherostypos.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.