Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου: Διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις με διορία έως την 31.3.2020

  NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Οικονομικών Γερόλυμος Σωτήριος υπενθυμίζει στους δημότες, την δυνατότητα που έχουν μέχρι 31/3/2020, για τη διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις βάσει της παρ. 2 του άρθρ. 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τ. Α’).

Επίσης επισημαίνει πως ο Δήμος μέσω προγράμματος θα αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων  των δημοτών και για τις  τυχόν διαφορές που  θα προκύψουν σύμφωνα με την νομοθεσία θα επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα.
Καταλήγοντας πως το συμφέρον των Δημοτών είναι η έγκαιρη  διόρθωση των τετραγωνικών στην Υπηρεσία Εσόδων του Δήμου.

Η με αριθ. πρωτ. 23/02.01.2020 ανακοίνωση:

  Σύμφωνα με το άρθρο 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’) «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις»:

          «Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. 
           Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020». 
           Με την νομοθεσία που ίσχυε μέχρι και την ψήφιση του ως άνω νόμου, σε περίπτωση διασταύρωσης των τετραγωνικών μέτρων που δηλώνονταν στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με τα δηλωμένα στο Ε9 διαπιστωνόταν ανακολουθία, οι δημότες αντιμετώπιζαν αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών για τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους καθώς επίσης και πρόστιμα με προσαυξήσεις.
             Σας καλούμε λοιπόν να εκμεταλλευτείτε την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει διορία την 31η Μαρτίου 2020, με την οποία ουσιαστικά τακτοποιείτε τις τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας σας με τον Δήμο, χωρίς την επιβολή προστίμου.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται σε φωτοαντίγραφα είναι:

1. Αίτηση (πατήστε εδώ).
2. Λογαριασμός ρεύματος (και οι δύο όψεις).
3. Το Ε9.
4. Τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων.
        Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στην αρμόδια υπαλλήλο Σκαπέτη Ιωάννα τηλ. 2646-360544.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν συμμορφωθεί για κάθε τετραγωνικά σε συνεργασία αντιδημαρχου και οδοντίατρου να του βγάζετε ένα δόντι χωρίς αναισθητικό για οικονομία Όποιος συνεργαστεί να παίρνει δώρο μια λεύκανση

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.