Μετάφραση

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Ηλίας Κοτρότσος: Ο Δήμος ανήκει στους δημότες του…Γράφει:Ηλίας Κοτρότσος 

Ο Δήμος ανήκει στους δημότες του…
Είναι φανερό ότι αν αποτύχει η σημερινή δημοτική αρχή άλλη μια 4ετια θα πάει στράφι για το δήμο και τους δημότες, προς τι λοιπόν όλη αυτή η χαιρεκακία που πλανάται και εκφράζεται ποικιλοτρόπως .
Θα περίμενε κάνεις από τη σημερινή  δημοτική αντιπολίτευση να πολιτεύεται  κριτικά μεν , αλλά δημιουργικά και  να καταθέτει τις δικές της ολοκληρωμένες προτάσεις , για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών,  το δικό της όραμα για το μέλλον αυτού του τόπου.  Αντιθέτως παρουσιάζεται να  είναι παντελώς ανύπαρκτη ή ακόμη και αντιπολιτεύεται κρυπτώμενη προσπαθώντας να πείσει τους δημότες ότι ... « όλοι το ίδιο  είναι» η ακόμη και "χειρότεροι" σε θέματα όπως στη διαχείριση των σκουπιδιών ,στις βλάβες του νερού ,στο πράσινο, στις απευθείας αναθέσεις αλλά και για κάθε αρνητικό που οι πολίτες συνεκτίμησαν και την τιμώρησαν πολιτικά με την ψήφος τους.
Η αλήθεια είναι ότι 10 μήνες μετά η νέα δημοτική αρχή δεν έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της ,στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών πέραν της  φωτεινής εξαίρεσης της Δ/νσης Οικονομικών που πραγματικά παλεύει και αγωνία κόντρα σε κατεστημένες νοοτροπίες και συμπεριφορές για το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου
Είναι φανερό ότι δεν αρκεί η γνώση,  το πείσμα, η θέληση και  η προσπάθεια που καταβάλει προσωπικά ο Δήμαρχος. 
Απαιτείται δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης του Δήμου η  μέγιστη απόδοση από το σύνολο της Δημοτικής Αρχής και κυρίως από τους Αντιδημάρχους. 
Ο  πολιτικός ηγέτης μιας υπηρεσίας θέτει το όραμα ,το στρατηγικό σχεδιασμό, τη χάραξη των κατευθυντηρίων γραμμών της ,την εμπνέει αλλά δεν την υποκαθιστά. 
Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι τυχόν επέκταση της πολιτικής διείσδυσης στο έργο των διοικητικών προϊσταμένων έχει σαν αποτέλεσμα, εκτός από την αποδυνάμωση των κρατικών θεσμών, την υπονόμευση της ικανότητας της διοίκησης να εφαρμόζει δημόσια πολιτική και να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.
Παραφράζοντας ένα παλιό σύνθημα …αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν !!
θα πρότεινα στους πανταχόθεν περιφερομένους αντιδημάρχους υποδυόμενοι διάφορους εργασιακούς ρόλους  κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις δημοτικές υπηρεσίες να δουλέψουν, ενισχύστε οικονομικα και σε προσωπικό  όσο δύνασθε αλλά  μην της καπελώνετε και μην την υποκαθίσταται ...
Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς..διαλέξτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: