Ροή Αναρτήσεων

Η απόλυση όλων των φυλάκων στις Μονάδες των Ιχθυοκαλλιεργειών είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας .



Η απόλυση όλων των φυλάκων στις Μονάδες των Ιχθυοκαλλιεργειών και η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες  Security  είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη για τον τόπο μας .

Εμείς ως Δημοτική Παράταξη λέγαμε προεκλογικά ακριβώς :

Πως στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες , γιατί σε αυτές  απασχολούνται περίπου 400 εργαζόμενοι και είμαστε υπέρ της επέκτασης   των μονάδων  όχι όμως στον παραλιακό άξονα Αστακού –Μύτικα –Πάλαιρος , αλλά σε χώρο Ιχθυοκα λλιεργητικού Πάρκου προς τις εκβολές του Αχελώου, χωρίς να θέταμε εκεί κάποιον περιορισμό .

Η απόλυση όμως 36  φυλάκων ( αν είναι ακριβής ο αριθμός) , κάποιοι από τους οποίους εργάζονται σε αυτές τις θέσεις από  6 μέχρι και πάνω ίσως  και από 26 χρόνια δημιουργεί μεγάλη αναταραχή και ανησυχία στην τοπική Κοινωνία και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό , όταν η τοπική κοινωνία στήριξε  για 35 χρόνια τις Ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή μας .

Έτσι ζητάμε από την Νέα Διοίκηση της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε, να επανεξετάσει την απόφασή της και εάν στο νέο πλάνο της Νέα Διοίκησης της Εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε είναι,η ανάθεση της φύλαξης σε εταιρείες  Security , τότε αυτοί οι εργαζόμενοι με μια εσωτερική αναδιάταξη να συνεχίσουν να εργάζονται σε άλλα πόστα είτε στις μονάδες πάχυνσης ή στον Άγιο Παντελεήμονα ή στην επισκευή των διχτυών ή στο συσκευαστήριο στην Τσαπουρνιά ,γιατί για τόσες οικογένειες της περιοχής μας θα είναι πολύ ισχυρό πλήγμα σε εποχές μάλιστα πολύ δύσκολες τώρα με τον Covid19 , αλλά και σε μία περίοδο ,όταν πολύ σύντομα, από ότι δείχνουν τα πράγματα μετά την εφαρμογή του αναμενόμενου εμβολίου, για το οποίο υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ,πως μπορεί να το έχουμε  και πριν από τον ερχόμενο Οκτώβριο, αναμένεται όπως υποστηρίζουν διεθνείς οικονομικοί οίκοι αξιολόγησης, Ισχυρή Ανάπτυξη στην Χώρα μας .

Καλούμε  δε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο, να συγκαλέσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα την απόλυση όλων των φυλάκων και την λήψη σχετικής απόφασης  του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Αστακός 17/6/2020

Εκ του Γραφείου Τύπου της Δημοτικής Παράταξης

 Αναζωογόνηση Ξηρομέρου

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εσεις τι είστε. η παραταξη της εργατικης ταξης ?

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς λέτε ότι ν άναι. Δηλαδή τι θέλετε να κάνει ο δήμαρχος; Δικιά του είναι η εταιρεία; Πηγαίνετε να βρείτε τον αμερικάνο που αγόρασε τον Νηρέα και να του τα πείτε, και αφήστε τα υπόλοιπα. Πόσες φορές θα το πούμε δεν μπορείτε να ασκήσετε καμία επιρροή σαν Δήμος σε ιδιωτική εταιρεία, δεν το καταλαβαίνετε;

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 11.19 π.μ.: Φίλε δεν γνωρίζεις τη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αν ζητά να γίνονται συχνοί έλεγχοι στις μονάδες θα δεις τι θα γίνει. Τι λες είναι σε όλα τους νόμιμες; Τα πρόστιμα θα μπαίνουν απανωτά γιατί παραβάσεις, μικρές ή μεγάλες, πάντα βρίσκονται. Αυτή την "επιρροή" και την πίεση μπορεί να ασκήσει ο Δήμος. Σκέψου το λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου 3:49 αυτές τις διαδικασίες δεν θα τις κάνει κανείς, γιατί μετά μπορούν να τους πουν ότι θα διώξουμε και άλλους λόγω μειωμένων αναγκών εργασίας. Εάν τραβήξεις το σχοινί από την μια θα τραβήξουν και αυτοί από την άλλη. Πραγματικά είναι κρίμα που έχασε κόσμος την δουλειά του, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις σκεφτόμαστε πιο συνετά και για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.