Ροή Αναρτήσεων

Καραϊσκάκης Αιτωλοακαρνανίας:Βίντεο το ιστορικό μοναστήρι Προφήτης Ηλίας.






'Eνα από τα αξιοθέατα του Δήμου Ξηρομέρου για όσους επισκεφτούν την περιοχή μας είναι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο χωριό Καραϊσκάκης,που χρονολογείται από τα Βυζαντινά χρόνια.
Εκεί στρατοπέδευσε ο αετός της Ρούμελης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης,για να επιχειρεί επιθέσεις κατά των Τούρκων είτε στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, είτε στις ενισχύσεις που έρχονταν από τα Γιάννενα.
Από ‘δω και η νέα ονομασία του χωριού Καραϊσκάκη (η παλιά είναι Δραγαμέστο). Αποτέλεσε επίσης ενδιάμεσο σταθμό πολλών καταδιωκωμένων αγωνιστών προς τα Αγγλοκρατούμενα κοντινά νησιά του Ιονίου πελάγους.

Το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν έχει όμως σήμερα μοναχούς. Από Δυτικά ακουμπάει και προστατεύεται απ΄τη διαδοχική σειρά των Ακαρνανικών ορέων. Η

θέα προς τον Αστακό νότια, το Βασιλόπουλο βόρεια, και μπροστά ανατολικά προς το Καραϊσκάκη είναι εκπληκτική.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να κανεις και μια νυχτερινή λήψη στο μοναστήρι η θεα τωρα που ειναι το μοναστήρι μεσα στο σκοταδι θα ειναι μοναδικη,να κανεις ληψη κ προς τα πισω η θεα απο της βρωμιες απο τα κατσίκια...οπως και στο και στο χώρο που σταματούν τα αυτοκίνητα και της βρωμιες που εχουν αφησει τα μοσχάρια που βόσκουν εκει πανω

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.