Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Χολής : ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΚΑΙ Π.Ο.Α.Υδατοκαλλιεργειών Τρικυμία εν κρανίο των υπηρεσιών και επικίνδυνο αλαλούμ αποφάσεων!!!

                                        


Ένα μικρο απόσπασμα ...

"Το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών ψηφίστηκε από την βουλή των Ελλήνων το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου 2011,από την τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου με την Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 και την άλλη μέρα το πρωί παραιτήθηκε η κυβέρνηση του και ορκίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε μια νύχτα τα πέρασαν, τα ψήφισαν ,τα υπέγραψαν όλα. Υπέγραψε και ο Προέδρος της Δημοκρατίας, τυπώθηκε και στο ΦΕΚ αρ.2505/04-11-2011.

Αυτή η βιασύνη τους, πρέπει να μας διδάξει, πως όταν θέλουν όλα γίνονται πολύ γρήγορα ,αλλά για να θέλουν πρέπει να υπάρχει σοβαρότατος λόγος και εδώ μάλλον υπήρχε!!!
Με την συγκεκριμένη Κ.Υ.Α δημιουργήθηκαν ζώνες περαιτέρω ανάπτυξης υδατοκαλλιέργειών, μια από της οποίες, η Α3 είναι εκείνη που μας ενδιαφέρει και έχει την ονομασία «Εχινάδων νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.».
Η ΚΥΑ προσδιόρισε χωροταξικές ζώνες, χωρίς σαφή οριοθέτηση χώρου, ζώνες που δύνανται να περιλαμβάνουν και άλλες δραστηριότητες, όπως π.χ. ο τουρισμός που θεωρείται η «βαριά» βιομηχανία μας. Ο ορισμός της ΠΑΥ «Δυτ. Ακτές Αιτωλοακαρνανίας – Σύμπλεγμα Εχινάδων» ως ΠΑΥ Α κατηγορίας, ιδιαίτερα αναπτυγμένης, περιλαμβάνει την ευρύτερη περιοχή Εχινάδων -Αστακού – Αλυζίας- Παλαίρου, και εφάπτεται της ΠΟΑΥ Λευκάδος. Ωστόσο, στον συνημμένο πίνακα της ΚΥΑ «Εθνικό Πρότυπο Χωροταξικής Οργάνωσης», μετά από εξέταση της οριοθετημένης περιοχής διαπιστώνεται πλήθος προβλημάτων, όπως η λανθασμένη αποτύπωση της υπάρχουσας ιχθυοκαλλιεργητικής δραστηριότητας, η εκπόνηση του συνημμένου χάρτη χωρίς εξαρτημένες από το κρατικό σύστημα συντεταγμένες (ΕΓΣΑ 87), η τεχνική περιγραφή να μην συμπίπτει με την προτεινόμενη οριοθέτηση, ενώ παρατηρείται η κλίμακα της αποτύπωσης να επιτρέπει ανεπίτρεπτα όρια λάθους. Οι παραπάνω ελλείψεις είχαν τονισθεί και αναδειχθεί, μάλιστα, και σε επίπεδο Περιφέρειας από την αρμόδια Αρχή. Με λίγα λόγια, ακόμα και το περιβόητο χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών είναι προχειρογραμμένο, ασαφέστατο, και δεν αναφέρει ακριβώς σε ποιες περιοχές επιτρέπεται η δημιουργία Π.Ο.Α.Υ. Ένας αυθαίρετος χάρτης στο τέλος των σελίδων της Κ.Υ.Α 31722/4-11-2011 είναι το μόνο στοιχείο που αποτυπώνει την έκταση και στον οποίο χρωματίζει όλη την περιοχή από Εχινάδες έως Λευκάδα!!!!ΤΡΟΜΕΡΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!!!.
....άλλο απόσπασμα:". Είναι οι ίδιες υπηρεσίες που γνωμοδοτούν θετικά για ίδρυση Π.Ο.Α.Υ σε περιοχή που το χωροταξικό των ιχθυοκαλλιεργειών δεν τις χωροθετεί με σαφήνεια και που αναγνωρίζει, μνημονεύοντας στις σελίδες του, το χωροταξικό για τις τουριστικές ζώνες ,όπως τις αναφέρει το αντίστοιχο χωροταξικό!!!. Είναι η επικίνδυνη λογική του «αποφασίζω και διατάσσω»


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πάνο άν άκουγες εκείνο τον σοσιαλιστή Γερουλάνο
ως υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων προεκλογικά πρίν του Μάϊο του 19
θα έλεγες τι μέγας και "σπουδαίος" δημοκράτης είναι αυτός για δήμαρχος.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.