Ροή Αναρτήσεων

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ύστατη προσπάθεια να μην οδηγηθούμε σε τοπικά lockdown – Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην ανακοινώσει νέα μέτρα στο σημερινό του διάγγελμα που θα γίνει στις έξι το απόγευμα όμως θεωρείται από πολλούς ότι αυτό θα είναι κομβικό καθώς στο επόμενο ίσως ανακοινωθεί αυτό που απευχόμαστε όλοι: ένα γενικό lockdown. 

Συστάσεις προς τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον κορονοϊό θ’ απευθύνει στο τηλεοπτικό του μήνυμα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει απόφαση ή σχεδιασμός για καθολικό lockdown, όπως αυτό που είχε γίνει στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, θα εφιστήσει την προσοχή των πολιτών ως προς την αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην υποχρεωθεί η κυβέρνηση ως έσχατη λύση να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών σε τοπικό επίπεδο, δηλαδή σε τοπικά lockdown. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται ν’ ανακοινώσει απόψε νέα μέτρα, αλλά θ’ αναφερθεί αναλυτικά μεταξύ άλλων και στο ζήτημα των Μέσων Μεταφοράς, για το οποίο ήδη η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την αποσυμφόρησή τους και την αποφυγή συνωστισμού που παρατηρείται κυρίως στα λεωφορεία και τις αποβάθρες του Μετρό.

Δεν αποκλείεται, επίσης, ν’ αναφερθεί και στη χρήση μάσκας και την υποχρεωτικότητά της με βάση τις οδηγίες των ειδικών, ενώ θα κάνει μια γενικότερη αναφορά στις αντοχές του συστήματος υγείας και την κατάσταση στην Ελλάδα που είναι καλύτερη από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν αποκλείεται να κάνει αναφορά και στις καταλήψεις που είναι πλέον εκατοντάδες σε όλη την χώρα. 

Σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μεταφοράς

Τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα, έδωσε ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Τόνισε πως οι ενέργειες που γίνονται άμεσα είναι η συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Αττικής, που θα προσθέσει 200 οχήματα στο στόλο, αλλά και η προσθήκη άλλων 300 μέσω leasing.

Για τα 200 λεωφορεία που θα προστεθούν από τη σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ Αττικής τόνισε πως αυτό θα γίνει άμεσα, ενώ τα 300 επιπλέον λεωφορεία -ο διαγωνισμός για τα οποία ήδη τρέχει- θα προστεθούν έως το τέλος του χρόνου.

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με 850 οχήματα και σήμερα έχουν προστεθεί άλλα 150, γεγονός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση του στόλου κατά 17% και τον επόμενο μήνα που θα έρθουν άλλα 200 σημαίνει επιπλέον 23%. Συνεπώς, σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχουμε αυξήσει κατά 40% τον στόλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος. 


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών, ήδη έχουν γίνει βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται. Με τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση, τόνισε

Όπως εξήγησε επίσης ο γενικός γραμματέας, «έχουμε πάνω από 10 χρόνια να επενδύσουμε στις Μεταφορές και σήμερα έχουμε και στενότητα στόλου και στενότητα προσωπικού». Κατέληξε δε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν από τη μια μέρα στην άλλη».

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.