Ροή Αναρτήσεων

Επενδυτής 4άστερης μεγάλης Ξενοδοχειακής Μονάδας στην παραλία Μύτικα - Αρχοντοχωρίου: Ανεπανόρθωτη ζημιά στις τουριστικές επενδύσεις που ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή αν θεσμοθετηθεί η Π.Ο.Α.Υ.




 Προς: Δήμο Ξηρομέρου

Υπ' όψη Δημάρχου Ξηρομέρου
κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη
 
Θέμα: Η υπό ίδρυση Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.
 
Αγαπητέ Δήμαρχε Ξηρομέρου.
Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση μας σχετικά με το παραπάνω πολύ κρίσιμο θέμα, που άπτεται του μέλλοντος όλης της περιοχής μας.
Η εταιρεία μας με διακριτικό τίτλο: «ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΚΑΣΗΣ ΙΚΕ», εδώ και 2 χρόνια υλοποιεί μεγάλη τουριστική επένδυση 4άστερης Ξενοδοχειακής Μονάδας, εκτός σχεδίου πόλεως οικόπεδο ιδιοκτησίας της, στην παραλία της Τ.Κ. Μύτικα, Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας και συγκεκριμένα δίπλα στο κάμπινγκ «Αλυζία». Η δυναμικότητα της μονάδας θα είναι 57 κλίνες και θα περιλαμβάνει πισίνα, αναψυκτήριο, εστιατόριο και πολλές άλλες παροχές.
Η επένδυση μας, προβλέπεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη καλοκαιρινή σαιζόν 2021.
Με λύπη μας ενημερωνόμαστε, ότι στην περιοχή είναι υπό θεσμοθέτηση η Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, η οποία αφορά δημιουργία τεράστιων ζωνών εκτροφής ψαριών ιχθυοτροφείου.
Εάν στην παράλια διαδρομή Αστακός – Μύτικας και στον Κάλαμο, προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, οι εξαιρετικές προοπτικές του τουρισμού με τις πολλές επενδύσεις, που από όσο γνωρίζω ετοιμάζονται να έρθουν στην περιοχή, θα δεχτούν ανεπανόρθωτη ζημιά και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να αποφευχθεί η συγκεκριμένη εξέλιξη.
Προσωπικά στεκόμαστε στο πλευρό σας να ακυρωθεί η θεσμοθέτηση αυτής της Π.Ο.Α.Υ. και θα πράξουμε ότι περνά από το χέρι μας για να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια.
 
Με εκτίμηση
 
Χρήστος Καρκάσης
 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ:
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο σχεδιάγραμμα τις ΠΟΑΥ δεν αναφέρετε ότι θα τοποθετηθούν κλουβιά στην συγγεκριμένη παράκτια ζώνη, αντιθέτως εάν δεν θεσμοθετηθεί η ΠΟΑΥ, θα δεις την μονάδα που είναι έτοιμη,και είναι θέμα χρόνου να εγκατασταθεί, κοιμάστε βαθιά κύριε, η δεν είστε σωστά ενημερωμένος, καλύτερα να ενημερωθείτε και μετά να ξανα στείλετε άλλη επιστολή!!!

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.