Ροή Αναρτήσεων

Επισκέψη Περιφερειάρχη σε οδικά έργα στον Αστακό και στην Αιτωλοακαρνανία.

 


 Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, επισκέφθηκε σήμερα εν εξελίξει οδικά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Πιο συγκεκριμένα, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Θανάση Μαυρομμάτηβρέθηκε στη θέση Χαλίκι, όπου στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης της Ε.Ο Αντιρρίου – Ιωαννίνων εκτελούνται τεχνικές παρεμβάσεις με στόχο να θωρακιστεί η περιοχή από τα πλημμυρικάφαινόμενα του παρελθόντος.

Μεταξύ άλλων, τετραπλασιάστηκε η διατομή του δρόμου, κατασκευάστηκε καινούργιο τεχνικό έργο προκειμένου να διοχετεύονται τα ύδατα, τοποθετήθηκε αγωγός ώστε οι αγωγοί ύδρευσης και άρδευσης να διέρχονται κάθετα από την εθνική οδό, δημιουργήθηκε αποστραγγιστικό κανάλι και καθαρίστηκαν τα πρανή του δρόμου. Οι εργασίες συνεχίζονται με την αποκατάσταση της ασφαλτόστρωσης.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Άστακο όπου ενημερώθηκαν για τις εργασίες στο οδικό τμήμα Αστακός- Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο συντήρησης του άξονα από Βόνιτσα έως Βασιλόπουλο μέσω ΠαλαίρουΜύτικα και Αστακού. Το τμήμα από τη Βόνιτσα έως την Πάλαιρο έχει ήδη κατασκευαστεί, ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο τμήμα Αστακός – Βασιλόπουλο. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο παραλιακό μέτωπο του Αστακού, η ανάπλαση του οποίου χρηματοδοτείται με 1,3 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».








1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Για την σύνδεση Ιόνιας οδού με αστακό,τι είπε;θα γίνει ποτέ; επίσης η συραγγα προφήτη Ηλία εδώ και τόσα χρόνια σε μαύρα χάλια,πότε θα φτιαχτεί;

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.