Ροή Αναρτήσεων

Covid-19:Έφτασαν τα εμβόλια στην Ελλάδα ....
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στη χώρα μας. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής έφτασαν στην Ελλάδα οδικώς οι πρώτες δόσεις. Στον Προμαχώνα για την επίβλεψη της επιχείρησης ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επί ποδός αστυνομία και στρατός. Δείτε το βίντεο από τη μεταφορά.

Έφτασαν στη χώρα μας ανήμερα Χριστουγέννων τα πρώτα εμβόλια για τον κορονοϊό. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής (25/12) τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου που αντιστοιχούν στη χώρα μας, πέρασαν τον Προμαχώνα.

Η μεταφορά των εμβολίων στις αποθήκες και από εκεί στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα και με ισχυρότατη αστυνομική προστασία. Στρατός και αστυνομία βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα. Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του OPEN, το επιχειρησιακό σχέδιο προβλέπει την παρουσία οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ., πάνοπλων αστυνομικών της ΕΚΑΜ και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η νταλίκα που θα μεταφέρει τα εμβόλια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, έχει γίνει ήδη προσομοίωση της διαδρομής, η οποία έχει χρονομετρηθεί με στόχο να μην υπάρξει κανένα εμπόδιο και δεν αποκλείεται να κλείσουν ακόμα και δρόμοι κατά τη μεταφορά των εμβολίων. Επίσης, συγκεκριμένα πρόσωπα στο κέντρο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας θα παρακολουθούν όλη τη διαδικασία και θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το όχημα με τα εμβόλια.

Κατά την έλευση των εμβολίων στα σύνορα του Προμαχώνα βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδεία ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας και του στρατού. Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων φέρει το κωδικό όνομα “Ιπποκράτης”, ενώ οι τοποθεσίες στις οποίες θα μεταφερθούν οι δόσεις των εμβολίων δεν έχουν γίνει γνωστές για λόγους ασφαλείας.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:πηγή:newsit.gr

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.