Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου: Ενημέρωση σχετικά με τα κρούσματα Covid στον Δήμο Ξηρομέρου.Αστακός 10.1.2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Στα πλαίσια ενημέρωσης των δημοτών μας, για επιβεβαιωμένα κρούσματα από κορονοϊό στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου, τονίζουμε ότι η τήρηση των μέτρων προστασίας (κοινωνική απόσταση, χρήση μη ιατρικής μάσκας, πλύσιμο χεριών) είναι οι ενδεδειγμένοι τρόποι προστασίας και μείωσης του κινδύνου διασποράς. Ο πανικός και οι τάσεις κοινωνικού «κανιβαλισμού» αποπροσανατολίζουν. Κανένας από εμάς δεν επέλεξε ή θα επιλέξει να νοσήσει από κορονοϊό, όπως επίσης κανένας δεν γνωρίζει αν είναι ασυμπτωματικός φορέας και μπορεί ενδεχομένως να μεταδίδει τον ιό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιος φορέας για την διαχείριση των κρουσμάτων είναι ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.
Στα όρια του Δήμου Ξηρομέρου είναι επιβεβαιωμένα τρία κρούσματα, μέλη της ίδιας οικογένειας. Το πρώτο κρούσμα, νεαρό άτομο ήρθε στον τόπο κατοικίας του, αφού είχε κάνει τεστ και το οποίο ήταν αρνητικό. Στα πλαίσια πρωτοκόλλου που ακολουθείται, υποχρεούνταν για να επιστρέψει στην σχολή που φοιτά, να επαναλάβει το τεστ, το οποίο ήταν θετικό.
Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ιχνηλατήθηκαν οι στενές επαφές του και εισήλθε σε υποχρεωτική καραντίνα, την οποία τηρεί, όντας ασυμπτωματικός και λήγει τις επόμενες ημέρες.
Από την ιχνηλάτηση των επαφών του, βγήκαν θετικά δύο άτομα, του πολύ στενού οικογενειακού περιβάλλοντος, ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται με πολύ ήπια συμπτώματα και το άλλο άτομο, ασυμπτωματικό, ετέθη σε αυστηρή καραντίνα.
Ήδη, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αστακού έχουν γίνει τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, τα οποία, μέχρι στιγμής είναι αρνητικά, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ έχουν προγραμματιστεί μαζικά τεστ για τους δημότες την Τρίτη 12/1/2021, στο Κοινοτικό κατάστημα Καραϊσκάκη, για τους ενδιαφερόμενους δημότες.
Τέλος, θα θέλαμε να επαναλάβουμε την τήρηση των μέτρων προστασίας και την διασφάλιση της κοινωνικής ισορροπίας, χωρίς ακρότητες και υπερβολές.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ. ΣΤΆΪΚΟ ΔΈΝ ΈΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΊΣ,
ΟΎΤΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΧΩΡΆΦΙΑ, ΟΎΤΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΎΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΆΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΟΎΤΕ ΑΚΊΝΗΤΑ ΈΧΟΥΝ, ΝΑ ΕΚΠΟΙΗΣΟΥΝ ΏΣΤΕ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ Ή ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΆ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΉΡΙΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ Κ ΣΤΑΙΚΟ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΉΘΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΗΛΑΔΉ.

Ανώνυμος είπε...

Απο την μια μεριά λένε ότι δέν θέλουν να μπαίνουν στα πανεπιστημια όσοι γράφουν κάτω την βάση 10
Και από την άλλη μεριά να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια για όσουν γράφουν κάτω από την βάση του 10
Ωραίο σκεπτικό αυτό κ Στάϊκο.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.