Ροή Αναρτήσεων

I. Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας:Συνάντηση με τα Στελέχη των Κατασκηνώσεων



Διαδικτυακή νεανική συνάντηση πραγματοποιήθηκε, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «zoom», του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά με τα στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως που διακονούν αφιλοκερδώς στις παιδικές και νεανικές Κατασκηνώσεις, στη Ρίζα Αντιρρίου......
Η εν λόγω συνάντηση, όπου συμμετείχαν συνολικά 78 στελέχη, (ομαδάρχες, βοηθοί, αρχηγοί, υπαρχηγοί), πραγματοποιήθηκε σε δύο συνεδρίες μιας ώρας η καθεμία, για αγόρια και κορίτσια που είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν από τον τόπο της κατοικίας ή των σπουδών τους, όπως από Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Κατούνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και αλλού.


Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που, έστω κι έτσι, είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους υπευθύνους καλούς συνεργάτες του νεανικού έργου των Κατασκηνώσεων της τοπικής μας Εκκλησίας. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν θέματα που τους απασχολούν, ή και να τοποθετηθούν πάνω στο πνευματικό θέμα που ανέπτυξε ο Σεβ/τος Ποιμενάρχης κ. Κοσμάς.


Το θέμα, πάνω στο οποίο κινήθηκε ο Μητροπολίτης, ήταν οι τρείς πειρασμοί που αντιμετώπισε ο Χριστός μετά την Βάπτισή Του. Μίλησε για τους πειρασμούς α) της γαστριμαργίας και ηδονοθηρίας, β) της κενοδοξίας, γ) της φιλοπλουτίας και κοσμικής ζωής, τονίζοντας τι σημαίνει σήμερα να ζει ένας νέος σε μια ζωή χωρίς Θεό.


«Γνωρίζουμε καλά» είπε ο Σεβασμιώτατος, «ότι ο Κύριος πήγε στην έρημο και εκεί ηθελημένα δέχθηκε τους τρείς πειρασμούς, για να συντρίψει τον εχθρό διάβολο. Αυτοί οι πειρασμοί υπενθυμίζουν και σε μας τον εχθρό. Το υπογραμμίζω αυτό, γιατί σήμερα τον εχθρό δεν τον φέρουμε στη σκέψη μας, δεν τον πιστεύουμε, δεν τον αντιμετωπίζουμε, δεν κάνουμε κάτι για να απομακρυνθούμε απ’ αυτόν. Οπότε, είναι επόμενο σήμερα να μας συμβαίνουν πολλά άσχημα γεγονότα, κι εμείς τότε, δυστυχώς, δεν μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. … πόσες φορές πραγματικά τον ακούμε τον πειρασμό(!) και κάνουμε το δικό μας, όχι το θέλημα του Θεού. Κυρίως δεν ταπεινωνόμαστε στο θέλημα του Θεού. Είναι σκληρό, λέμε, το Ευαγγέλιο. Σκληρός ο λόγος του πνευματικού. Αυστηρή η θεία φωνή... Εγώ, ξύπνησα πλέον, ξέρω τι να κάνω, θέλω να με χειροκροτούν….».


Ο Σεβασμιώτατος μίλησε επίσης, για την σημερινή κατάσταση του σύγχρονου πολέμου που δέχονται από πολλές πλευρές οι νέοι και οι νέες:


«…αυτοί οι πειρασμοί, που έχουν σκοπό να ξυπνήσουν άλλα πάθη και άλλες αδυναμίες, επεκτείνονται σήμερα πάρα πολύ. Αυτή η πατρίδα μας, η Ελλάδα, η ορθόδοξος και ματωμένη, των μαρτύρων και αγίων η πατρίδα, πόσο έχει αφεθεί σ’ αυτόν τον πειρασμό. Να κατακτήσουμε κι εμείς την Ευρώπη. Να γίνουμε ίσοι δηλ. με όλους, να δεχθούμε μηνύματα και πιέσεις των ξένων. Θέλουμε να αποκτήσουμε πολιτεύματα των ξένων, οτιδήποτε από τους ξένους, αλλά μόνο το Χριστό να μην έχουμε μέσα μας. Βλέπετε αυτή τη στιγμή πόση προσπάθεια γίνεται για να ξεριζωθεί ο Χριστός απ’ τις καρδιές μας, απ’ τις καρδιές των παιδιών, τις καρδιές των μεγαλυτέρων. Να φύγει αυτή η πατροπαράδοτη εστία της οικογενείας. Βλέπουμε πόσο χτυπιέται αυτή η στιγμή η θεία Λατρεία και μάλιστα το μεγάλο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας και ο Μέγας Αγιασμός!».


Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους νέους και τις νέες να μείνουν σταθεροί στην μεγάλη απόφαση της ζωής τους να προσφέρουν διακονία Θεού, να είναι κοντά στο Χριστό, να ζουν μόνο με το θέλημα του Θεού. «Αρχίσατε στη ζωή σας μια πολύ όμορφη θυσιαστική, αγαπητική διακονία. Αξιωθήκατε να διακονήσετε στην Κατασκήνωση ψυχές αθάνατες και αιώνιες. Όταν δέχεσθε σήμερα τον πόλεμο κάθε φιλοσοφίας, κάθε αίρεσης, κάθε πλάνης, κάθε κοσμική ζωή, κάθε άρνηση και πόλεμο, χρειάζεται να μείνετε αγωνιστές, με τόλμη και δύναμη, ζώντας με το Χριστό στην ορθόδοξη και ηρωική μας Ελλάδα. Μην μετακινήστε απ’ τις αρχές σας! Δεν έχετε ανάγκη ούτε από φιλοπλουτία, ούτε από κοσμικότητα και ειδωλολατρία, ούτε από κενοδοξία. Να προχωρήσετε χωρίς υποχώρηση στους πειρασμούς, χωρίς συζήτηση μαζί τους. Να έχετε πάντοτε Χριστό και αγιασμένη ζωή!».


Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.