Ροή Αναρτήσεων

Παναιτωλικός: Νίκη «ανάσα» επί του Απόλλωνα











Ενδεκάδα με αλλαγές από τον Τραϊανό Δέλλα, που διατήρησε το σχηματισμό σε 4-2-3-1. Ο Κνετ στα δοκάρια, ο Περέιρα αριστερό μπακ. Τσότσαλιτς και Κωνσταντόπουλος στα στόπερ, με τον Καρασαλίδη να μένει εκτός. Ο Μανθάτης προτιμήθηκε του Μεντίνα στα δεξιά. Ντίαζ και Εντινγκά στον άξονα. Μεντόσα ο οργανωτής. Αριγίμπι και Ντουάρτε στα δύο άκρα, Βέργος κορυφή


Το πρώτο ημίχρονο


Πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό με τον Μεντόζα στο 3′. Ωραία κούρσα, κακό τελείωμα, πάνω από τα δοκάρια του Βέρχουλστ. Γρήγορος ρυθμός και ανοικτό παιχνίδι με τον Απόλλωνα να πρεσάρει ψηλά εξ αρχής. Κεφαλιά του Βέργου στο 10′, αδύναμη πέρασε άουτ.


Ακολούθως αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν τα εύκολα λάθη και ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ο Περέιρα πέφτοντας έξω από την περιοχή μετά από κόρνερ στο 28′ έδωσε μεγάλη ευκαιρία για αντεπίθεση στον Απόλλωνα αλλά τον Μπετινέλι έκοψε σωτήρια ο Ντίαζ. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 30′ ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθότι είχε προηγηθεί φάουλ του Λισγάρα στον Ντουάρτε






Στο 32′ ο Τσότσαλιτς ζήτησε αλλαγή, αντιμετωπίζοντας μυϊκό πρόβλημα, με τον Καρασαλίδη να μπαίνει στη θέση του. Στο 37′, γυριστό του Ντουάρτε από κόρνερ δεν απείλησε ιδιαίτερα. Γύρισμα του Μπετινέλι στο 42′ «καθάρισε» ο Κνετ. Το 0-0 σκορ ημιχρόνου.




Το δεύτερο ημίχρονο




Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε και το δεύτερο μέρος με τις δύο ομάδες να παράγουν φάσεις με το «σταγονόμετρο». Ο Παναιτωλικός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει υποψία ευκαιρίας.




Στο 61′, ο Δέλλας πέρασε στο γήπεδο Μπαρμπόσα, Ντάλσιο και Ματσόλα. Απέσυρε Αριγίμπι, Περέιρα και Βέργο. Το παιχνίδι εξακολουθούσε να έχει κάκιστο ρυθμό. Ασταθής κεφαλιά του Ντάουντα στο 71′ «μάζεψε» ο Κνετ. Στο 73′ ο Ντουάρτε κέρδισε φάουλ σε επικίνδυνο σημείο. Κάκιστη εκτέλεση, λίγο έλειψε από διπλό λάθος του Ντάλσιο η εστία του Κνετ να παραβιαστεί.




Στο 80′ λεπτό ο Ντίαζ αποχώρησε με τον Καρέλη να τον αντικαθιστά. Ο Μπεντινέλι στο 81′ έχασε την ευκαιρία του αγώνα με τον Κνετ να του λέει «όχι» εξ επαφής. Κεφαλιά του Ντομίνγκες από το κόρνερ που ακολούθησε πέρασε άουτ.




Στο 84′, ο Παναιτωλικός ξεδίπλωσε όμορφη επίθεση. Ο Μπαρμπόσα έβγαλε τον Ντάλσιο με άπλετο χώρο μπροστά του και ο Πορτογάλος έκανε τη σέντρα που έπρεπε. Ο Ματσόλα πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στην εστία με το Λισγάρα να την στέλνει στο «πλεκτό» επιχειρώντας να διώξει.




Δευτερόλεπτα μετά ο Καρέλης έκανε «χλιαρό» γύρισμα αν και υπήρχε ο χώρος και ο χρόνος για κάτι καλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μαζικά μπροστά και πίεσαν για το γκολ, ωστόσο το 1-0 παρέμεινε.








-Θετικός ο Μανθάτης που έτρεχε και πίεζε σε κάθε μήκος και πλάτος του γηπέδου. Δραστήριος ο Ντουάρτε. Ψυχωμένος ο Ντίαζ.




-Επιτέλους αυτοματισμός. Στη φάση του γκολ ο Μπαρμπόσα και ο Ντάλσιο συνεργάστηκαν όπως έπρεπε, η κατάληξη ήταν αυτή που ο Παναιτωλικός επιζητούσε.




-Δεν άφησε το ματς ο Παναιτωλικός και σίγουρα η εικόνα στο τέλος του αγώνα με όλους τους παίκτες και το επιτελείο μαζεμένους στο κέντρο δείχνουν ότι ακόμη υπάρχει σφυγμός. Απαιτείται συνέχεια.








-Δεν είχε ενέργεια ο Παναιτωλικός. Σε αρκετές περιπτώσεις στο πρώτο μέρος φαινόταν η έλλειψη αυτοπεποίθησης και καθαρού μυαλού, με εύκολα λάθη και «πουλήματα» της μπάλας.




-Σε πολύ «ρηχά νέρα» ο Αριγίμπι. Συνολική μηδαμινή η επιθετική παραγωγή στο πρώτο μέρος, πολλά τα προβλήματα στην ανάπτυξη.




-Άψυχος, άνευρος, όχι η ομάδα που θα έμπαινε στο γήπεδο για να πάρει τη νίκη με «το μαχαίρι στα δόντια». Εν τέλει το αποτέλεσμα ήταν αυτό που άπαντες στο Αγρίνιο θέλαμε.








Οι τρεις της φάσης του γκολ έτσι όπως πήγε το ματς μοιράζονται τον τίτλο. Κρίθηκε ένα ματς σε κλάσματα δευτερολέπτου. Μπαρμπόσα, Ντάλσιο και Ματσόλα έκριναν τη νίκη.








Ο Σκουλάς ρέφερι της αναμέτρησης. «Φύλαξε» πολύ την πρώτη κίτρινη κάρτα, που βγήκε λίγο πριν τη μισή ώρα αγώνα στον Κολ. Ο Απόλλων σκόραρε στο πρώτο μέρος ωστόσο η φάση κρίθηκε μη γενόμενη για φάουλ του Λισγάρα. Σε γενικές γραμμές καλή διαιτησία αλλά με σοβαρά προβλήματα στον πειθαρχικό έλεγχο.








Μονόδρομος ήταν η νίκη για τον Παναιτωλικό, που μπήκε στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι είχε την ευκαιρία να «ροκανίσει» τη διαφορά από ΟΦΗ-Ατρόμητο. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάκιστο με λιγοστές φάσεις.




Έτσι συνέχισε και το δεύτερο. Τα «καναρίνια» δεν είχαν την εικόνα ομάδας που «καίγεται». Είχαν δε απόδοση οριακά χειρότερη από το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Ωστόσο στη φάση «κλειδί» του 84′ βρήκαν το γκολ και πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.