Ροή Αναρτήσεων

«Κόσμημα» για τον Μύτικα το νέο σχολείο (εικόνες).
Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”.

«Κόσμημα» για τον Μύτικα το νέο σχολείο. Θέμα χρόνου η μετεγκατάσταση των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του Μύτικα στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο.


Θέμα χρόνου είναι η μετεγκατάσταση των μαθητών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Μύτικα στο νέο υπερσύγχρονο κτήριο, το οποίο θα συστεγάζει τα δύο σχολεία και διαθέτει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές!
Αν όλα κυλίσουν ομαλά, σε περίπου ένα μήνα οι μαθητές θα απολαμβάνουν το νέο σχολείο και τις ανέσεις του!
Αν και το έργο έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει γίνει η διοικητική παραλαβή του εκκρεμούν λεπτομέρειες όπως η σύνδεση του ρεύματος, η αδειοδότηση του ανελκυστήρα κλπ, ενώ εδώ και καιρό έχουν ξεκινήσει οι επαφές με τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την προμήθεια νέου εξοπλισμού!
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών θα γίνει η μετεγκατάσταση, η οποία θα γίνει άμεσα και όχι με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους ή μετά την παύση των μαθημάτων για το Πάσχα! Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από λίγα σχολικά κτίρια, που κατασκευάστηκαν μέσω ΕΣΠΑ στην Αιτωλοακαρνανία, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.


Συγκεκριμένα το νέο σχολείο διαθέτει:


Το Δημοτικό:
· 6 αίθουσες διδασκαλίας,
· αίθουσα Πληροφορικής,
· εργαστήριο φυσικών επιστημών,
· βιβλιοθήκη,
· αίθουσα ξένης γλώσσας,
· εργαστήριο αισθητικής αγωγής,
· γραφείο δασκάλων και διευθυντού,
· αίθουσα γραμματείας και αρχείου,
· χώρος γυμναστού,
· χώρο συλλόγου γονέων,
· αίθουσα πολλαπλών χρήσεων,
· γυμναστήριο,
· χώροι φαγητού, ιατρείου, κυλικείου κ.α.


Το Νηπιαγωγείο:
· αίθουσες εργασίας,
· αίθουσες ανάπαυσης,
· αίθουσες πολλαπλών χρήσεων,
· γραφείο νηπιαγωγών,
· χώρο φαγητού,
· λοιπούς βοηθητικούς χώρους.


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκηςμιλώντας για το έργο στη «Σ» ανέφερε: «Το σχολείο έγινε από πόρους ουσιαστικά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ. Είχε εγκριθεί από την Περιφέρεια και την προηγούμενη δημοτική αρχή, η μελέτη είναι επί Σαμαρά και Τριποτσέρη, δηλαδή ο πρώτος που οραματίστηκε το έργο ήταν ο κ. Τριποτσέρης του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας το 2009. Ωρίμασε η μελέτη επί θητείας Σαμαρά, ενώ ήταν κομβική η συμβολή του αειμνήστου Τριχόπουλου που είχε μεγάλη εμπειρία στα σχολικά κτήρια και του μηχανικού του κ. Πουρνάρα που είναι συνεργάτης του Δήμου.
Εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε από την διοίκηση του κ. Γαλούνη κατά το 2015 – 2019. Αυτή την στιγμή ολοκληρώθηκε το έργο και μένουν κάποιες λεπτομέρειες, όπως η σύνδεση του ρεύματος και αμέσως μετά θα γίνει η μετεγκατάσταση.
Το κτίριο είναι σύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο με φωτοβολταϊκά στέγης 10 kw, το οποίο έγιναν ενέργειες για να συνδεθεί και να έχει όφελος με τη διαδικασία του συμψηφισμού.
Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.
Διαθέτει αίθουσα κυλικείου, εντευκτηρίου, φυσικής, πληροφορικής, αίθουσες της κλασικής διδασκαλίας, υπάρχουν υποστηρικτικές αίθουσες ενώ στο ίδιο συγκρότημα υπάρχει και το Νηπιαγωγείο. Διαθέτει επίσης αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου είναι χώρος που έλλειπε από την περιοχή και θα αποτελέσει πυρήνα και τοπόσημο για τον Μύτικα και την Αλυζία, ενώ διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκατάστασης, γήπεδο μπάσκετ, αρκετό πράσινο, σκέπαστρα κάτω από τα οποία μπορούν τα παιδιά να παίζουν σε περίπτωση βροχής και έτσι να μην συγχρωτίζονται στις αίθουσες, διαθέτει ασανσέρ και πρόσβαση για ΑμεΑ, χώρο για βιβλιοθήκη.
Η διοικητική παραλαβή του έργου έγινε και η μετεγκατάσταση θα γίνει εντός της σχολικής χρονιάς και όχι με την έναρξη της επόμενης και συγκεκριμένα κατ' εκτίμηση θα γίνει σε ένα μήνα, αν όλα κυλίσουν ομαλά. Υπάρχει επίσης επικοινωνία με τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για την προμήθεια νέου εξοπλισμού.
Αυτή την στιγμή τα Δημοτικό Σχολείο του Μύτικα διαθέτει 40 με 45 περίπου παιδιά, αλλά πιστεύω πως ένα σύγχρονο σχολείο θα αποτελέσει κίνητρο και για άλλους μαθητές της γύρω περιοχής. Πάντα ένα σύγχρονο σχολείο ψυχοκοινωνικά βοηθάει στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά αυτό είναι κάτι που θα ζυγίσουν οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα και όχι εμείς.
Στο Νηπιαγωγείο επίσης υπάρχουν περίπου 20 παιδιά, ενώ το νέο κτήριο καλύπτει τις ανάγκες και των δύο σχολείων. Επίσης, ολοκληρώσαμε και ένα πεζόδρομο έξω από το σχολείο για την ομαλότερη πρόσβαση μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως επίσης και τα πεζοδρόμια πέριξ του σχολείου».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έγιναν ήδη τα εγκαίνια του σχολείο και από την μικροψυχία του κυρίου Τριανταφυλλάκη είναι εκείνη ,που δεν ήταν στα εγκαίνια όλοι εκείνοι που οραματίστηκαν ,έκαναν τις μελέτες ,εξασφάλισαν τις πιστώσεις ,δημοπράτησαν το έργο και δεν ήταν παρόντες στα εγκαίνια του σχολείου .
Ντροπή σου κύριε Τριανταφυλλάκη λίγη τσίπα χάθηκε από πάνω σου ;
Πόσο λόγος είσαι τελικά .

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.