Ροή Αναρτήσεων

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ , ζητούν οι ψηφοφόροι ! Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ , 

ζητούν οι ψηφοφόροι !

Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αντιδράσεις και σχόλια, πέραν του αναμενομένου, προκάλεσαν οι πληροφορίες και οι απόψεις  που δημοσιοποίησα την περασμένη Κυριακή  (19 Ιουνίου)  στο άρθρο μου υπό τον τίτλο ‘’Γυναίκα, δήμαρχος Ξηρομέρου ;’’ 

Κάποιοι μίλησαν απολύτως απαξιωτικά για την γυναικεία υποψηφιότητα, χωρίς να γνωρίζουν καν,  κάτι για το πρόσωπο στο



οποίο αναφερόμουν, καταδεικνύοντας ,ωστόσο, με αυτό τον τρόπο την κρατούσα νοοτροπία, σε ένα μικρό-θέλω να πιστεύω- τμήμα της κοινωνίας της περιοχής μας. Τους παραδίδω όλους αυτούς στην κρίση των αναγνωστών, αποφεύγοντας, οποιοδήποτε περαιτέρω σχόλιο, από την πλευρά μου.

Θέλω, ωστόσο να επισημάνω και να σταθώ στο μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε από πολλούς  συμπολίτες μας - ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλλου και κομματικής τοποθέτησης-για τις μέλλουσες εξελίξεις στον αυτοδιοικητικό  χώρο και ειδικότερα για τις εκλογές του 2023.

Τα μηνύματα που έλαβα  στο προσωπικό μου mail αλλά και τα τηλεφωνήματα που δέχθηκα ,  ήταν, προφανώς επώνυμα  και απολύτως καλόπιστα, ασχέτως εάν  σε κάποια ζητήματα, επουσιώδη, δεν υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Αυτό που καταγράφω, ως το βασικότερο συμπέρασμα από αυτήν την επικοινωνία είναι η διαπίστωση όλων ότι ο Δήμος Ξηρομέρου δεν βρίσκεται στο δρόμο εκείνο, που θα τον οδηγήσει στο να ξεφύγει από το τέλμα, τη στασιμότητα ,την άρρωστη και διαιωνιζόμενη νοοτροπία , που είναι η πηγή των δεινών του και η τροχοπέδη σε οτιδήποτε  θα μπορούσε να τον τραβήξει προς τα μπρός.

Αισθάνονται απογοητευμένοι και κάποιοι- όπως χαρακτηριστικά είπαν- προδομένοι από την παρούσα Δημοτική Αρχή, που ενώ διακήρυττε, προεκλογικά, ότι θα αποστεί  από μεθόδους και πρακτικές των προκατόχων , όχι μόνο δεν το έπραξε, αλλά έχει γίνει χειρότερη, σε πολλά σημεία, έχοντας υιοθετήσει πέραν από το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων, την αλαζονεία, την έπαρση και την αγνόηση της θέλησης των Δημοτών.

Επιπλέον, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη τους σε ότι αφορά τις διοικητικές ικανότητές της και επικαλούνται  γι αυτό   τις κωμικοτραγικές καταστάσεις  με την αδυναμία σύνταξης και ψήφισης του ΤΠ και του προϋπολογισμού .

Επισημαίνουν δε, την αδυναμία ολοκλήρωσης  ορισμένων απολύτως απαραιτήτων έργων, που χρονίζουν αδικαιολόγητα, όπως  το δίκτυο ύδρευσης και ο Βιολογικός καθαρισμός   Αστακού, η ακαταλληλότητα του νερού σε όλο το Ξηρόμερο και η απουσία προγραμματισμού έργων για το υπόλοιπο Ξηρόμερο, πλην Αστακού και Μύτικα.

Μιλάμε για Δήμο Αστακού-Μύτικα και όχι για Δήμο Ξηρομέρου, μας είπαν αρκετοί, που δεν μπορούν να δεχθούν ότι  το σύνολο, σχεδόν των διαθέσιμων κονδυλίων, προορίζονται για Αστακό και Μύτικα,  ενώ τα υπόλοιπα 17 χωριά του Ξηρομέρου  με υπερτριπλάσιο πληθυσμό ,αγνοούνται και προορίζονται μόνο για να καταβάλλουν τα Δημοτικά τέλη, τα οποία, εν τέλει, αξιοποιούνται για Μύτικα και Αστακό, και όχι για τα 17 χωριά. 

Η έννοια της ανταποδοτικότητας των τελών  έχει καταργηθεί στο Δήμο Ξηρομέρου και κάποιοι Δημότες καρπούνται των έργων που συντελούνται στην περιοχή τους ή τα χωριά τους, όχι όμως οι περισσότεροι κάτοικοι του Δήμου, που ωστόσο, καταβάλλουν ανελλιπώς,  τα τέλη που τους αναλογούν.

Συμπράξεις-Συμμαχίες ζητούν οι Δημότες

Οι συνομιλητές , στο σύνολό τους, επισήμαναν ότι στο Δήμο θα πρέπει, οπωσδήποτε, να αλλάξει κάτι, καθώς ο σημερινός τρόπος λειτουργίας του , και κυρίως η απαράδεκτη κρατούσα νοοτροπία ,  θα οδηγήσουν  αναπόφευκτα σε αδιέξοδα και σε περαιτέρω μαρασμό τους Δημότες και την οικονομία του τόπου.

Οι πολίτες του Ξηρομέρου θεωρούν ότι για να βγει ο τόπος από το αδιέξοδο και να δει ‘’φως στο τούνελ’’  θα πρέπει να υπάρξει μια νέα Δημοτική Αρχή, απαλλαγμένη από δοκιμασμένες και καταδικασμένες νοοτροπίες και πρακτικές. Θα πρέπει να μπει τέλος στη μάστιγα των απευθείας αναθέσεων, στην έπαρση , την  αλαζονεία και τους τραμπουκισμούς και στην ανέξοδη  υποσχεσιολογία.

Θα πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να λειτουργεί με βάσει τους κανόνες της Δημοκρατίας και το Προεδρείο να μην  είναι υποχείριο των θελήσεων και επιδιώξεων του εκάστοτε Δημάρχου.

Ως λύση σε όλα αυτά τα ζητήματα, το σύνολο των συνομιλητών μου θεωρεί τη διεκδίκηση της Δημαρχίας από έναν Συνδυασμό κοινής αποδοχής και κατά το δυνατόν περισσότερο αντιπροσωπευτικό αν όχι όλων των τάσεων, τουλάχιστον των κυρίαρχων από το χώρο της αντιπολίτευσης και όχι μόνον. Το πρόσωπο που θα ηγηθεί μιας τέτοιας κίνησης, όπως και η κατάρτιση ενός αποδεκτού προγράμματος διακυβέρνησης του Δήμου, είναι, προφανώς, ανοικτά και προς συζήτηση.

Κατόπιν όλων  αυτών, θεωρώ ότι θα πρέπει να ανοίξει ένας διάλογος προς την κατεύθυνση αυτή από τώρα και κυρίως μετά την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών, που δεν αποκλείεται να γίνουν μέσα στο Φθινόπωρο.

Ο λόγος από εδώ και στο εξής, σε όσους και όσες φιλοδοξούν να αναμειχθούν με τον ένα ή άλλο τρόπο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο κατακερματισμός και η μη συνεργασία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης -σε έναν κοινά αποδεκτό στόχο, που δεν είναι άλλος από το να υπάρξει αλλαγή σκηνικού στο Δήμο Ξηρομέρου-θα διαιωνίσει την κυριαρχία της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά δεν παύει να είναι αλήθεια.

Ο  ίδιος δεν έχω κανένα λόγο και καμία σκοπιμότητα να την αποκρύψω. Και, φυσικά, αναλαμβάνω, την ευθύνη των λόγων και των γραφομένων μου.  Δεν έχω συνηθίσει να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου.  Καιρός να μιλήσουμε έξω από τα δόντια και να μην στρουθοκαμηλίζουμε. Άλλωστε τα μηνύματα , που πήρα από πλειάδα συνομιλητών μου, είναι αυτά.

Όποιος αγνοεί τη διαπίστωση αυτή, αυτό που αποκάλεσα  αλήθεια, ας αναλάβει και το κόστος της απόφασής του. Μόνο, που αυτό το κόστος καλούνται να το πληρώνουν οι Δημότες, είτε συμφωνούν  είτε διαφωνούν με τις αποφάσεις των όποιων ηγετόρων. Είναι η εποχή, που θα πρέπει οι πάντες να βάλλουμε πάνω από το ΕΓΩ, πάνω από τις προσωπικές ή άλλες φιλοδοξίες, το κοινό συμφέρον, το καλό του Δήμου και των ΞηρομεριτώνΑυταπάτες μην τρέφουμε, αλλά ούτε και ηττοπάθεια.  Ρεαλισμός απαιτείται κύριοι και δυνατότητα να βλέπουμε την πραγματικότητα χωρίς παρωπίδες , αλλά στην πραγματική της διάσταση . Μόνο ο ρεαλισμός και η αυτογνωσία θα δώσουν τη λύση, που ζητά ο κόσμος.  Έτσι, τόσο απλά έχουν τα πράγματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στον δήμο μας υπάρχει εκλεγμένη δημοτική αρχή με ποσοστό 75,91% και με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογων τον μήνα Ιούνιο του. 2019 και δημοτική θητεια μέχρι 31/12/2023.
Επομένως είναι και σε εξέλιξη η πολιτική της νύν δημοτικής αρχής του δήμου μας και για όλα τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου μας.
Και κάθε λόγος δημόσιος ή εκλογολογία, που τυχόν γίνεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της περιοχής μας, μπορεί βεβαιως να ειναι αντικειμενο ελεύθερης συζήτησης μεταξύ αναγνωστών ή συζήτηση μεταξύ υποψηφιων πολιτευτών του δήμου μας, δέν ειναι όμως νομιζω το ζητούμενο της κοινωνίας του δήμου μας, αλλά το κυρίως ζητούμενο και το ουσιώδες είναι να λυθούν και να λύνονται θέματα που απασχολούν την κοινωνία του δήμου μας.
Σπύρος Ν. Γιαννέλης
απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
του δήμου μας :《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.