Ροή Αναρτήσεων

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ Η ΝΔ ‘’ΑΔΕΙΑΖΕΙ’’ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ; Γράφει –Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ

Η ΝΔ ‘’ΑΔΕΙΑΖΕΙ’’ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ;

Γράφει –Σχολιάζει 

ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

➢ Κάλλιο αργά, παρά ποτέ, λέει ο θυμόσοφος λαό μας. Έστω και αν είναι προεκλογική περίοδος, θα πρόσθετα εγώ , ‘’κακοπροαίρετα΄΄, όπως πάντα.

Αναφέρομαι στη χθεσινή επίσκεψη  στο Πλατυγιάλικλιμακίου στελεχών της ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης  Λεωνίδας Χριστόπουλος. Ένας φέρελπις νέος πολιτικός, που δεν έχει σχέση με την Αιτωλοακαρνανία, αλλά, εξ όσων έχω  πληροφορηθεί ,είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ικανός, αλλά το κυριότερο, άτομο που βρίσκεται στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, τομέας στον οποίο έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, χάριν και του αθόρυβου αλλά, ομολογουμένως,  πολύ αποτελεσματικού υπουργού ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη. Η επίσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της ΔΕΕΚ (Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας , δηλαδή της Νομαρχιακής Αιτωλοακαρνανίας και είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα. Γι αυτό άλλωστε ο κ. Χριστόπουλος δεν προέβη σε κάποια δήλωση σχετική με το ΠλατυγιάλιΑυτό  το έκανε αργότερα, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Παπαθανάσης, δηλώσεις τις οποίες θα έχουμε την ευκαιρία, σύντομα, να σχολιάσουμε.

Παρακάμπτοντας το προεκλογικό χαρακτήρα  της επίσκεψης, βρίσκω θετικό το γεγονός ότι και υπ αυτές τις προϋποθέσεις το θέμα Πλατυγιάλι θα φθάσει , θέλω να πιστεύω, στα αυτιά, αυτών που αποφασίζουν για  την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και ιδιαίτερα στα αυτιά του πρωθυπουργού. Αυτό σε κάθε περίπτωση, από μόνο του, αποτελεί μια θετική έκβαση.

Από καθαρά δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά και λόγω της ενασχόλησής μου με το θέμα εδώ και 35 χρόνια δεν μπορούσα να μην επισκεφθώ το Πλατυγιάλι, όπου φυσικά είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τόσο τον κυβερνητικό απεσταλμένο κ. Χριστόπουλο, αλλά και όσους τον συνόδευαν. Και φυσικά να ανταλλάξω μαζί τους απόψεις, αργότερα, στον Αστακό, όπου για λίγο,  μείναμε μέχρι ο γενικός Γραμματέας και η συνοδεία του να πάρουν ανάσες για να συνεχίσουν την πορεία τους προς Βόνιτσα και ακολούθως προς Αγρίνιο.

➢ Η συζήτηση σύντομη, αλλά περιεκτική και ουσιώδης. Τόσο ο αντιδήμαρχος κ. Παληογιάννης, όσο και ο Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Ζώγας, αλλά και ο δικηγόρος κ. Δημόπουλος και οι άλλοι συνομιλητές με εμπεριστατωμένα επιχειρήματα έθεσαν το πρόβλημα του Ξηρομέρου κάνοντας λόγο για μια περιοχή , εγκαταλελειμμένη, επί σειρά ετών,και απειλούμενη με αφανισμό , αλλά ταυτόχρονα με μεγάλες προοπτικές, εφόσον  κάποιοι ασχοληθούν σοβαρά με  την αναπτυξιακή της πορεία. Έκαναν ειδική αναφορά στην ΠΟΑΥ, το Πλατυγιάλι και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ζητώντας να υπάρξει μια μελετημένη και ισορροπημένη ανάπτυξη όλων τομέων  οικονομικής δραστηριότητας,  εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία τους  για τις οδυνηρές συνέπειες μιας απρογραμμάτιστης , ανεξέλεγκτης και αυθαίρετης ανάπτυξης κάποιων τομέων δραστηριότητας σε βάρος άλλων, όπως της γεωργίας, της κτηνοτροφίας ,της παράκτιας αλιείας, του τουρισμού και φυσικά σε βάρος του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά μου, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία, παρακάλεσα τον κ. Γενικό να μεταφέρει, όπου αυτός κρίνει απαραίτητο, την αγωνία των Ξηρομεριτών για το μέλλον του τόπου τους και κυρίως για το μέλλον των νέων ανθρώπων. Επισήμανα ότι το Ξηρόμερο δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο , αν κάποια κυβέρνηση δεν ασχοληθεί σοβαρά και όχι περιστασιακά και προεκλογικά , με τα προβλήματά του.

➢ Ήταν όλοι εκεί. Ο αντιδήαρχος κ. Παληογιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ζώγας και Γκόλιας, ο Δικηγόρος κ. Δημόπουλος- που ίσως τον δούμε περισσότερο ενεργό στο Δημοτικό χώρο το αμέσως επόμενο διάστημα-,ο  πρόεδρος Φυτειών κ. Φλωρόπουλος κάποιοι άλλοι και εγώ ως παρείσακτος…..

Η Δημοσιογραφία τα έχει αυτά. Αλλιώς πως, εσείς θα μαθαίνατε ελάχιστα, ή και τίποτα από τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας.

Δεν έδωσε , όμως, το παρόν ο Δήμαρχος κ. Τριανταφυλλάκης, ούτε κάποιος άλλος εκ των έμπιστων και στενών συνεργατών του. Ο αντιδήμαρχος κ. Λευτέρης Μάντζαρης με διαβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Δήμαρχος είχαν κάποια ενημέρωση από την διοργανώτρια της εκδήλωσης  ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, ούτε πολύ περισσότερο έλαβαν κάποια πρόσκληση. Έτσι, ο κ Δήμαρχος ,τις ώρες που το κλιμάκιο επισκέπτονταν Πλατυγιάλι και Αστακό. βρισκόταν στον Μύτικαγια κάποια εργασία….. Διπλωματική επίσκεψη στο  Μύτικα, θα έλεγα……

➢ Τι σημαίνουν όλα αυτά ; Είναι δυνατόν να γίνεται μια τέτοια εκδήλωση, που πρωτίστως αφορά τον Δήμο, και να μην έχει κληθεί να παραστεί ο Δήμαρχος ; Όταν μάλιστα ο κ. Δήμαρχος ανήκει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ; Να πιστέψω ότι η κίνηση είναι τυχαία;  Κάτι τέτοιο θα ξεπερνούσε τα όρια της αφέλειας, έχοντας μάλιστα στην πλάτη μου 40 χρόνια επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν την γενεσιουργό αιτία τους αλλά και την σκοπιμότητά τους.

Στο  συμπέρασμα που κάποιος , αβίαστα, μπορεί να καταλήξει, είναι  ότι ο κ. Τριανταφυλλάκης έχει πέσει σε κομματική δυσμένεια, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υποψηφιότητα και, πολύ περισσότερο, για  την στήριξή του στις επερχόμενες εκλογές και για το εάν θα υπάρξει έτερος , ή και έτερος εκλεκτός της ΝΔ, όπως έχει συμβεί στο Μεσολόγγι στις εκλογές του 2019

Πριν αρκετό καιρό ‘’κακόπιστα’’ και πάλι είχα γράψει για τα προβλήματα της νέας υποψηφιότητας Τριανταφυλλάκη και για το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα από τον κυβερνητικό χώρο. Και όπως πάντα, έτσι και τότε, έγινα  αποδέκτης υβριστικών, χυδαίων και εξευτελιστικών σχολίων, από τους γνωστούς Ανώνυμους κουκουλοφόρους. Τώρα λοιπόν, θα τους πω ΣΚΑΣΜΟΣ!!!

Μαθήματα δημοσιογραφίας δεν δέχομαι  από την ‘’παράγκα της παραλίας’’, δηλαδή από σαχλοκούδουνα , αργόσχολους, δεδομένους  και,ταυτόχρονα, ανυποψίαστους .

Σύντομα, επ αυτού του θέματος  σας ετοιμάζω και νέες , έγκυρες πληροφορίες.

➢ ‘’Θα ρίξεις τον Τριανταφυλλάκη’’, μου λέει με το γνωστό του στυλ και τον αυθορμητισμό του ο κ. Γκόλιας.  Α, γι αυτό δεν είναι σήμερα εδώ ο κ Δήμαρχος ; Γιατί, Παρέλειψα να τον καλέσω; Του απάντησα ,υποσχόμενος ότι την επόμενη φορά θα το κάνω, ζητώντας, παράλληλα,  να μάθω γιατί δεν κλήθηκε!
➢ Και επειδή, θα πρέπει όλα να τα μαθαίνετε, στα 40 χρόνια που ασχολούμαι με τη Δημοσιογραφία, πρώτη φορά συνάντησα δυσκολία να έχω πρόσβαση σε σημείο δημοσιογραφικού ενδιαφέροντός μου. Οι φύλακες της ΑΚΑΡΠΟΡΤ και το Λιμεναρχείο ήταν ανένδοτοι στο να μου επιτρέψουν την είσοδο στο Πλατυγιάλι, παρά το γεγονός ότι τους επέδειξα την Δημοσιογραφική Ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ. Χρειάστηκε να περιμένω αρκετή ώρα και να κάνω σειρά από τηλεφωνήματα στην Εταιρεία στην Αθήνα και το Μεσολόγγι, μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος ασφάλειας  του Πλατυγιαλίου κ. Σταθόπουλος, που με συνόδευσε στο Λιμάνι και κυρίως μέχρι  το κουφάρι του  EUROFERRY OLYMPIA. Αυτό μου στέρησε τη δυνατότητα να φωτογραφήσω το κλιμάκιο στην περιήγησή του στο Πλατυγιάλι, γιατί όταν μου επετράπη να φθάσω στις προβλήτες και στο κουφάρι του πλοίου, το κλιμάκιο είχε αναχωρήσει για Αστακό. Περισσότερα για το Πλατυγιάλι και την επίσκεψή μου, σε επόμενο δημοσίευμα.
➢ Σύντομη, μα πολύ σύντομη ήταν η αναφορά του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης  κ. Ν. Παπαθανάση στο θέμα του Πλατυγιαλίου, σε συνέντευξή του στο Αγρίνιο (δημοσιεύονται οι δηλώσεις σε άλλη στήλη). Λογικό είναι. Αφού ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα να πει, γιατί να το κάνει και να εκτίθεται προεκλογικά.Άνθρωπος της αγοράς είναι και κάτι ξέρει από πραγματικότητα και εικονική πραγματικότητα.Μάλιστα έκανε τη σύσταση- προς ποιόν άραγε ;-ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά , που λέμε. Αν , πάντως, ο αρμόδιος καθ ύληναναπληρωτής Υπουργός είχε κάτι να εξαγγείλει, θα επισκεπτόταν ο ίδιος το Πλατυγιάλι, ως Αιτωλοακαρνάν να εξαγγείλει τα χαρμόσυνα νέα και γιατί όχι, να επωφεληθεί από την εξαγγελία αυτή.

 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε θωμα ο εντιμος δημαρχος τριανταφυλλακης εκλεχθηκε απο την συντριπτικη πλειοψηφια των ξηρομεριτων που ανηκουν σε ολα τα κομματα
Αυτα που γραφεις ειναι του περασμενου αιωνα , η τοπικη αυτοδιοικηση αν δεν το εχεις καταλαβει εχει απεξαρτηθει απο τα κομματα εδω και παρα πολλα χρονια
Ειναι επαινος για καθε δημαρχο να ειναι πανω απο κομματα αλλα εσυ εχεις κολλησει στον 20ο αιωνα ενω αν το εχεις καταλαβει μπηκαμε στον 21ο
Ολα τα αλλα που γραφεις διαβασετα και εσυ ξανα και αμα καταλαβεις τι θες να πεις εξηγησε μας και εμας

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ. Ο ΓΚΟΛΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΖΩΓΑΣ ΣΤΑ ΠΕ ΑΥΤΑ;;;; ΠΡΟΒΕΛΗΜΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΗ. ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ.

Ανώνυμος είπε...

Εαν θέλουμε ως απλοί δημότες του δήμου μας, το δημοκρατικό θεσμό της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης να λειτουργεί ανεξάρτητα και σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της Πολιτείας μας,
θα πρέπει οι εκάστοτε δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου μας να εκλέγονται με την απόλυτα ελεύθερη βούληση των δημοτών του δήμου μας.
Καλησπέρα σας Κ. Θωμά Μπαρμπαρούση
Σπύρος Ν. Γιαννέλης
απλός υποστηρικτής της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης
του δήμου μας:《Συμπολιτεία Ξηρομεριτών》

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.