Ροή Αναρτήσεων

Ν. Παπαθανάσης: Αυτά είναι τα νεότερα για την επένδυση στο Βαρκό και την αξιοποίηση στο Πλατυγιάλι






Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο Αγρίνιο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε για δύο περιοχές που υπάρχει ενδιαφέρον για στρατηγικές επενδύσεις στην Αιτωλοακαρνανία.




Η πρώτη σχετίζεται με την μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα στο Βαρκό Πογωνιάς από την Accor και η δεύτερη με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πλατυγιάλι

O κ. Παπαθανάσης ανακάλεσε στη μνήμη του, την επιμονή του αείμνηστου Βασίλη Κωνσταντόπουλου στην Καλαμάτα. «Υπέφερε 15 χρόνια να κάνει το Costa Navarino. Τότε το πείσμα του επενδυτή τον έκανε να επιμένει και να πετύχει. Το αποτέλεσμα είναι η περιοχή της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας να αλλάξει τελείως χαρακτηριστικά», είπε.


Για την επένδυση στο Βαρκό έκανε γνωστό ότι: «Στην Αιτωλοακαρνανία βλέπουμε ενδιαφέρον για πρώτη φορά σε στρατηγικές επενδύσεις. Η υπόθεση της Varko Bay Resort είναι μία πρώτη επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και είναι σε εξέλιξη η αδειοδοτική της διαδικασία. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις περιβαλλοντικής νομοθεσίας που έχουν ξεπεραστεί και προχωράμε κανονικά έτσι ώστε να εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα».

«Πάει καλά και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί η επένδυση και θα αρχίσει να δείχνει ένα στίγμα διαφορετικό στην περιοχή», ανέφερε.


Όσον αφορά στο Πλατυγιάλι, όπως είπε σχεδιάστηκε για άλλο λόγο είναι όμως δεκαετίες κολλημένο χωρίς όμως να υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον παρά τις προσπάθειες των προηγούμενων μετόχων.


Ο αναπληρωτής Υπουργός είπε πως «Λειτούργησε για μικρό διάστημα ως λιμάνι για περιορισμένο χρόνο όμως δεν υπήρξε άλλο ενδιαφέρον. Πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους νέους επενδυτές.

Πράγματι μας έχουν επισκεφθεί και έχουμε κάνει μία συζήτηση με τις τράπεζες. Υπάρχει ενδιαφέρον για μία μεικτή χρήση. Είναι και τουριστική και κάπως επαγγελματική. Θα γεμίσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα δώσει και αυτή έναν αναπτυξιακό τόνο στην περιοχή».



«Πρέπει να δούμε με ρεαλισμό την όποια αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής», ανέφερε.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.