Ροή Αναρτήσεων

ΠΟΑΥ : Αλήθειες και Ψέματα...

 


Οι θριαμβολογίες της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πέτυχε μια πρώτη σημαντική νίκη ενάντια της Π.Ο.Α.Υ. με την "μείωση της έκτασης κατά 40% -50%" μας θύμισε μια ιστορία που όλοι  λίγο -πολύ  έχουμε διαβάσει ή μας έχουν διηγηθεί με το Χότζα και τον χωρικό που του παραπονέθηκε γιατί ζούσε σ ένα μικρο σπιτάκι.  

Nasreddine-songeurΑφού πρώτα ο χότζας  υποχρέωσε τον χωρικό να βάλει όλα τα "ζωντανά" που είχε   μέσα στο σπιτάκι του και τον οδήγησε σε μια κατάσταση παράκρουσης και απελπισίας...

Ένιωσε όμως μέσα στο ίδιο μικρό  σπιτάκι του  απόλυτα ευτυχής  και ικανοποιημένος,   όταν τα έβγαλε έξω... 

 Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την "επιτυχία" της Δημοτικής Αρχής η απάντηση είναι απλή...

 ✊Ο Δήμαρχος θριαμβολογεί και ισχυρίζεται ότι ο  αγώνας ενάντια στη θεσμοθέτηση της Π.Ο.Α.Υ.  ήταν  μια πρώτη σημαντική νίκη καθώς επέτυχε σημαντική  μείωση κατά  41% στο σύνολο των  παραγωγικών ζωνών της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ. αφού ενώ προβλεπόταν να  καταλαμβάνουν 25.977,98 στρέμματα,  εν τελεί  στο Π.Δ.  περιορίζονται στα 15.263 στρέμματα . 

Κι αν είστε από αυτούς που δεν συμμερίζεστε τη λογική  του "δυστυχή χωρικού" και  σκέφτεστε ότι είναι υπερβολικά πολλά τα  16.000 μόνο για τις παραγωγικές ζώνες πέραν των συνοδών στρεμμάτων των  υδραναπαύσεων...

Θα σας πούμε ότι η ιστορία έχει και συνέχεια... 

✅Εμείς στη ΒΕΛΟΥΤΣΑNEWS ανατρέξαμε στο ιστορικό της υπόθεσης και είδαμε  ότι η Δημοτική  Αρχή Ξηρομέρου είχε δυο επίσημες συναντήσεις με εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης,  της υπό σύσταση Π.Ο.Α.Υ. 

Προς το παρόν θα σταθούμε σε μια εξ αυτών... 

Πρόκειται για τη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ξηρομέρου την 30-10-2020  μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ.με τους εκπροσώπους του φορέα διαχείρισης της υπό θεσμοθέτηση τότε Π.Ο.Α.Υ.  

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που διαβάσαμε ,για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών από τα δημοσιεύματα των τοπικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιλέξαμε  ένα απόσπασμα από το "ΜΥΤΙΚΑΣPRESS" που και θα σας  μεταφέρουμε αυτούσιο.

 "Τι ανακρίβειες ακούσαμε λοιπόν από τον εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης και τον μελετητή, που πραγματικά νιώσαμε ως άνθρωποι ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης, να υποτιμάτε επί 4 ώρες η νοημοσύνη μας, διαβάστε:
1. Ότι τα νούμερα που αναφέρει η Επιτροπή Αγώνα, μέσα από την μελέτη την δική τους, που πέρασε από Περιφέρεια το 2019 και τον Σεπτέμβριο 2020, αυτή είχανε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην πρόσφατη επίσκεψη της Επιτροπής Αγώνα, δεν είναι αυτά και ότι είναι άλλα, γιατί λέει η μελέτη έχει αναθεωρηθεί από το 2015 και άλλαξε. 
 
Η μελέτη η δική τους λέει για ολόκληρη την Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, για δέκα παραγωγικές ζώνες Π1 έως Π10 των 25.977,98 στρεμμάτων.Αυτοί είπαν για ένα νούμερο 16.000 στρέμματα.  

Ρωτήθηκαν που είναι αυτή η μελέτη η αλλαγμένη με αυτό το νούμερο, μας είπαν αναρτημένη στο Υπουργείο. Εύστοχα ο κύριος Φραίμης ρώτησε: «Πείτε μας να μπούμε να την δούμε και εμείς ή δείξτε την μας τώρα». 
 
Ο μελετητής και ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, παρότι υπήρχε λάπτοπ και υπήρχε και προβολέας, δεν έκανε τον κόπο να μας δείξει την αλλαγμένη μελέτη, με τα σωστά νούμερα, με τους σωστούς χάρτες που εμείς κάνουμε λάθος και είμαστε ανημέρωτοι, μονίμως επαναλάμβανε δεν είναι αυτά τα νούμερα, δεν είναι αυτοί οι χάρτες, αλλά να τα δείξει επί τόπου για να μας πείσει δεν το έκανε.
 
 Όπως είπε και σε υψηλό τόνο ο Δήμαρχος στον εκπρόσωπο του Φορέα, αυτούς τους πίνακες, τα νούμερα και τους χάρτες δεν τα βγάλαμε από το μυαλό μας, είναι στην δική σας μελέτη."
  πηγη : http://mytikaspress.blogspot.com/2020/10/blog-post_764.html
 
 
Πηγαίο το  ερώτημα προς όλους ...
Ποιος   εν τέλει μας λέει αλήθεια και ποιος είναι ο Πινόκιο;
 
👉Οι εκπρόσωποι του φορέα διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. που μιλούσαν από το Οκτώβρη του 2020 για 16.000 στρεμματα στο σύνολο των  παραγωγικών ζωνών της Π.Ο.Α.Υ. ;; Όσα ακριβώς προβλέπονται και στο Π.Δ.
 
👉ή όσοι μιλούν σήμερα για μια μεγάλη πρώτη νίκη και για μείωση  41% στο σύνολο των  παραγωγικών ζωνών επί  της προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ.;;
  

Υ.Σ. Ο Πινόκιο είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883, ως κεντρικός ήρωας στο ομώνυμο  ιταλικό παραμύθι Ο Πινόκιο χρησιμοποιείται συχνά ως όρος για να περιγράψεις κάποιον ο οποίος είναι επιρρεπής στα ψέματα ή την μυθοπλασία και την υπερβολή. 

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.