Ροή Αναρτήσεων

'Οταν η Οχιά έχει μεγαλύτερη αξία από την ανθρώπινη ζωή !



Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε.....
Η είδηση γνωστή στο Πανελλήνιο , όσο και σοκαριστική. Μία 38χρονη ερπετολόγος κλήθηκε σε σχολείο της Θεσσαλονίκης να γητεύσει μια οχιά, που παρεισέφρησε λάθρα σε σχολική αίθουσα αποτελώντας μέγιστο κίνδυνο για τους μικρούς μαθητές.

Γράφει-Σχολιάζει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Η ερπετολόγος, αν και έμπειρη, δεν κατάφερε να εγκλωβίσει και απομακρύνει το φαρμακερό φίδι, που πρόλαβε να την δαγκώσει και να τη  στείλει στο Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη, χωρίς να έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την ίδια της τη ζωή.
Βλέπετε η οχιά δεν εκτίμησε και δεν αξιολόγησε σωστά τις αγνές προθέσεις της 38χρονης, που ήθελε να τη σώσει   και να την παραδώσει , ελεύθερη, στο φυσικό της περιβάλλον !
Η Οχιά, προφανώς, δεν έχει καθόλου υπόψιν της την κουλτούρα κάποιων ανθρώπων, που επιδιώκουν να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για την οικολογία και το περιβάλλον, αγνοώντας, ταυτόχρονα, τους κανόνες της ίδιας της φύσης, που διδάσκει ότι ο κανόνας της επιβίωσης είναι ο ισχυρότερος  στο ζωικό ακόμα και στο φυτικό Βασίλειο.
Το λιοντάρι κατασπαράζει κάθε άλλο ζώο, γιατί, έτσι μόνον θα μπορέσει να επιβιώσει. Το ίδιο κάνει και ο λύκος, που κατασπαράσσει τα  συμπαθέστατα και άκακα αρνάκια και κατσικάκια.
Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό κοκ.....
Μήπως δεν κάνει το ίδιο και ο άνθρωπος για την επιβίωσή του; Προφανώς ΝΑΙ. Και όλα αυτά, γιατί προβλέπονται από τους κανόνες λειτουργίας της ίδιας της φύσης τους οποίους επέβαλλε ο πλάστης του σύμπαντος και όχι βέβαια, ο άνθρωπος.
Όσο και αν προσπαθήσει ο άνθρωπος, αυτούς τους κανόνες δεν μπορεί να τους αλλάξει, απλά γιατί είναι μια ασημαντότητα μέσα στην ίδια τη φύση και το σύμπαν.
Επομένως, οι όποιες προσπάθειες κάποιων  προς αυτήν την κατεύθυνση, μόνο αστείες φαντάζουν και χαρακτηρίζουν άτομα εξωπραγματικά , με επίπλαστη ευαισθησία. Είναι άτομα, που έχουν ανάγκη να ξεχωρίζουν, προβάλλοντας μια ''κουλτούρα'' διαφορετική από εκείνη των άλλων, που όμως δεν αντέχει στη λογική και στους κανόνες λειτουργίας της φύσης των πραγμάτων.
Είναι άτομα που ενδιαφέρονται για τη ζωή των ζώων, αλλά παρόλα αυτά καταναλίσκουν  και απολαμβάνουν παϊδάκια και μπριζόλες, κουτσομούρες και μπαρμπούνια....
Κάπως έτσι, φθάσαμε στο σημείο η ερπετολόγος να πληρώσει βαρύ το τίμημα αυτής της  εξωπραγματικής, αν όχι αρρωστημένης, νοοτροπίας να δίδουμε δηλαδή, μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία στη ζωή της οχιάς και όχι του ανθρώπου !
Μια κοινωνία, ένας λαός και κυρίως μια Πολιτεία, που υιοθετούν τέτοιες θεωρίες και πρακτικές, δείχνουν να έχουν  χάσει τον μπούσουλά τους.
Να θυμίσουμε ότι κάθε χρόνο θρηνούμε θύματα από δαγκώματα φιδιών , ο αριθμός των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα αυτής της  ψευτοκουλτούρας και της δράσης κάποιων ''οικολόγων''.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ενα ατυχες περιστατικο για να γραφει ενα απαγαυσμα ανοησιας
δηλαδη τι μας λεει ο αρθρογραφος σκοτωστε οτι φιδι δειτε
και μετα θα μας πνιξουν τα ποντικια

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΝΙΔΑ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙ
ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Θωμά αληθεύει ότι θα κατέβει μόνο ο ΚΟΜΠΛΙΤΣΗΣ αντίπαλος του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ και εσυ πας για απόσυρση ;

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.