Ροή Αναρτήσεων


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με θέμα: Women have a voice (Και η γυναίκα έχει φωνή) στις 24/5/23, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – ΛύκειοΜεσολογγίου μαζί με μια αποστολή 20 ατόμων ( τέσσεριςεκπαιδευτικοί και 16 μαθητές) από την πόλη Ράντομ της Πολωνίας επισκέφθηκαν την πόλη μας.

 

Γνωρίζοντας την πλούσια δράση του συλλόγου μας, ζήτησαν  να τους φιλοξενήσουμε και να αναπτύξουμε στην αγγλική γλωσσά τον ρόλο της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής, να επισκεφτούν το Λαογραφικό μας μουσείο και να ξεναγηθούν στην πόλη μας μαθαίνοντας για την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών μας κτιρίων. 

 

Ευελπιστούμε η επίσκεψη αυτή να αποτελέσει την αρχή συνεργασιών τόσο των σχολείων της περιοχής με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, όσο και η περιοχή του Αστακού να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.

 

Ο Σύλλογός μας, διοργάνωσε μια παρουσίαση στην Αίθουσα του Δημαρχείου Ξηρομέρουπρόβαλλε φωτογραφίες από τις δράσεις μας, μουσική με θέμα την γυναίκα του χθες, πρόσφερε πρωινό με παραδοσιακά εδέσματα, δώρα σε όλους και στη συνέχεια ξενάγησε μαθητές και εκπαιδευτικούς στο Λαογραφικό μας μουσείο.

 

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν εμφανής και φάνηκε από τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και από τις απορίες τους, πράγμα που μας έκανε πολύ χαρούμενες και περήφανες. Ευχαριστούμε θερμά τους επισκέπτες από την Πολωνία καθώς και τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Μεσολογγίου για την επίσκεψή τους.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την κα Ασπασία Κατσάνου που μεσολάβησε ώστε να γίνει αυτή η επίσκεψη στον τόπο μας και τόπο καταγωγής της, την κα Δήμητρα Γραψοπούλου, Καθηγήτρια Ξένων Γλωσσών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία με πολύ χαρά ανέλαβε την ενημέρωση για τη θέση  της γυναίκας στην τοπική κοινωνία της περιοχής μας, την κα Αγγελική Πιτσούλια, Καθηγήτρια Αγγλικών και μέλος του Συλλόγου μας, η οποία ξενάγησε τους επισκέπτες στο Λαογραφικό μας μουσείο, στην πόλη μας και τους μίλησε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων μας.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ την Basia Czajka που δέχθηκε απλόχερα την πρόσκλησή μαςήρθε στην συνάντηση και μίλησε στην μητρική της γλώσσα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και να τους έκανε να νιώσουν οικεία και όμορφα.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Ξηρομέρου για την παραχώρηση της αίθουσας.

 

 

 

Το Δ.Σ.

 


Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.