Ροή Αναρτήσεων

Για γέλια και για κλάματα απάντηση σε άρθρο του Δραγαμέστο Νέα.


   Χθες σε άρθρο του dragamesto.gr, ανέδειξα την απόρριψη της αίτησης του Δήμου Ξηρομέρου, για την Πράξη «Νέο Διδακτήριο Γυμνάσιου Αστακού στο Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας» συνολικού προϋπολογισμού 6.064.223,12€. Ένα ομολογουμένως σημαντικό έργο για την περιοχή μας.

Επίσης ανέδειξα και τον τρόπο που ειδήσεις και άρθρα, προσπαθούν να επηρεάσουν σε συγκεκριμένα ζητήματα τις απόψεις, τις τοποθετήσεις και τις αντιλήψεις που επικρατούν σε μια κοινωνία.

Τέλος δόθηκε ένα παράδειγμα με αρθρογραφία από ένα blog της περιοχής μας το mytikaspress

Με πραγματική έκπληξη διάβασα σχόλιο από το mytikaspress σε άλλο blog της περιοχής το οποίο είχε αναδημοσιεύσει το άρθρο μου, με αναφορά στην πηγή, να αναφέρει για «ανώνυμος» αρθρογράφος, και να νουθετεί «φιλικά» ως προς τον τρόπο της δημοσίευσης. 

Συγκεκριμένα γράφει στο σχόλιο, 

{Ο «ανώνυμος» αρθρογράφος ξέχασε ότι στα κείμενα μας όταν κατατίθενται ανταγωνιστικές προτάσεις χρηματοδότησης, βάζουμε και το παρακάτω κομμάτι το οποίο το έφαγε το μοντάζ.

ΦΙΛΙΚΑ

Όταν κάνεις μία μελέτη δεν σημαίνει ότι την άλλη μέρα έχεις εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση και το έργο, την έχεις στα συρτάρια σου και αναμένεις να ανοίξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να μπορείς να κάνεις αίτηση για ένταξη, για να πάρεις χρήματα και να κάνεις έργο. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα προγράμματα είναι ανταγωνιστικά και μπορεί και να απορριφθείς, είναι και αυτό μέσα στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων. Το σημαντικό όμως είναι ότι εσύ πρέπει να είσαι εκεί και να διεκδικείς συνέχεια. Το να μην είσαι είναι πρόβλημα και τώρα σε όλες τις προσκλήσεις χρηματοδότησης ο Δήμος Ξηρομέρου είναι παρών και διεκδικεί. Πριν κάποια χρόνια δεν ήμασταν πουθενά, λόγω ένδειας μελετών με ευθύνες κάποιων.} 

Θα ήθελα φιλικά και με σεβασμό να αναδείξω κάποια στοιχεία που νομίζω θα έχουν ενδιαφέρον, το πρώτοείναι ότι δεν υπάρχει «ανώνυμος» αρθρογράφος στο dragamesto.gr καθώς όπως γνωρίζετε η κατάληξη .grδεν είναι ανώνυμη αλλά επώνυμη

Το δεύτερο ότι θα μπορούσε να σχολιάσει στο dragamesto.gr και όχι σε άλλο blog ή να στείλει emailπρος δημοσίευση με τις απόψεις του.

Το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι σύμφωνα με το έγγραφο της απόρριψης της Πράξης «Νέο Διδακτήριο Γυμνάσιου Αστακού στο Δήμο Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ειδική υπηρεσία διαχείρισης προγράμματος, η αιτία είναι ότι δεν υποβλήθηκαν τα συμπληρωματικά στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν.(Εικόνα 1).



Εικόνα 1

Σύμφωνα με το άρθρο ο υπεύθυνος της πράξης ήταν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης καθώς με την απόφαση 111/2025 της Δημοτικής Επιτροπής είχε την εξουσιοδότηση για την υπογραφή όλων των απαιτούμενων εγγράφων της πρότασης και για όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποβολή της, σύμφωνα με τους όρους της πρόσκλησης. Άρα είναι ένα σημαντικό θέμα ότι δεν υποβλήθηκαν τα συμπληρωματικά στοιχεία που ήταν ευθύνη του Δήμαρχου.

Καταλήγοντας το άρθρο σε κάποια ερωτήματα με βασικό εάν έχει γίνει ένσταση μέσα στο 10ήμερο που προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Θα ήταν ενδιαφέρουσα μία απάντηση διότι η πράξη και το έργο αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή.

Υ.Γ. Η υποτίμηση μίας άποψης ως προς τη σημασία και το κύρος της, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως η χρήση ειρωνείας, σαρκασμού, αμφισβήτηση της λογικής της, ή με την προσπάθεια μείωσης του ατόμου που την εκφράζει, με σκοπό πάντα να αλλοιωθεί η αντίληψη του κοινού γι' αυτήν.


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΙΚΟΝΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΡΑΨΕΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά τα λες,πολλά συγχαρητήρια!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΗΜΕΝΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΕΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΘΕΣ ΕΙΠΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΙΔΙΟ.
ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ
ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΕΠΑΝΕΙΣΟΔΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ανώνυμος είπε...

Dragamesto με δυναμική παρουσία,δυνατά άρθρα ουσίας και όχι κουραφέξαλα των παρατρεχάμενων.

Ανώνυμος είπε...

και τα σχόλια άνοιξαν τι έγινε μήπως άλλαξε ιδιοκτήτη

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΟΡΗΓΙΑ ΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΙΑ 3.54

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΕ ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟ

Ανώνυμος είπε...

ΒΑΛΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΛΑΑΑΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό και αληθινό για να μην μας κρύβουν την αλήθεια οι αρουραίοι.

Ανώνυμος είπε...

Το συγκεκριμένο άρθρο είναι πολύ καλό,τεκμηριωμένο και αληθές.

Σύμφωνα με τον Yuval Noah Harari (https://www.ynharari.com), Ισραηλινό ιστορικό, καθηγητή και συγγραφέα στο πιο πρόσφατο εργο του (2018) “…η αλήθεια και η εξουσία δεν μπορούν να πάνε μακριά μαζί. Αργά η γρήγορα οι δρόμοι τους χωρίζουν….”. Ιδιαίτερα την εποχή της κοινωνικής δικτύωσης η παραπληροφόρηση βρίσκει πρόσφορο έδαφος και συχνά γίνεται εργαλείο απο πολιτικούς και παρατάξεις. Στόχος, να επηρεάσουν η να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες, διαδίδοντας την “δική τους” αλήθεια.Θλιψη μόνο προκαλεί αυτή η εξέλιξη…….

Ανώνυμος είπε...

Το Ξηρόμερο καταδικασμένο στη μοίρα του με τα ψέματα της δημοτικής αρχής,το θράσος τους δεν έχει όρια.
Ετσι μόνο μπορεί να εξηγηθεί ο τρόπος που επέλεξαν να ξεκινήσουν την προεκλογική τους δραστηριότητα και τον τρόπο που τελικά διοικούν αλαζονικά με το ένα ψέμα να διαδέχεται το άλλο στη 2η θητεία τους,με ψεύτικες υποσχέσεις και «καραμέλες» των 2μηνων προσλήψεων,με «μπετονιέρες» σε αυλές εκλεκτών διατηρώντας στο ακέραιο αντιλαϊκές πολιτικές αναμασώντας τα φθαρμένα ιδεολογήματα του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης και πάντα από τη θέση της πολιτικής εφεδρείας του συστήματος έχοντας τη στήριξη της «στημένης» διαιτησίας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. «πολιτικός χαμαιλεοντισμός»
Μακάρι να βρεθεί ο άνθρωπος εκείνος με την κατάλληλη ομάδα που τελικά απαλλαγμένος από μικροπρέπεια και αλαζονεία και οικονομικά ωφέλη να προσφέρει ώστε να βγει ο τόπος από το σκοτάδι.

Ανώνυμος είπε...

Διατυμπανίζουν τις μελέτες για τα μεγάλα έργα που τελικά απεντάσσονται,πόσο κόστισαν ο μελέτες σε μας λένε.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΥΡΙΟ ΤΟΤΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΡΑΓΑΜΕΣΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.
ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΠΩ ΜΑΣ ΞΑΦΝΙΑΣΕΣ ΧΡΗΣΤΟ
ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΕΤΣΙ

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.