Ροή Αναρτήσεων

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΑΜΝΑΣ

Η υπερχείλιση της διώρυγας της Λυσιμαχείας, οι ανοιχτές «πόρτες» της διώρυγας σε
συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις αποτέλεσαν επικίνδυνο μείγμα. Αν οι «πόρτες» δεν έκλιναν ήταν θέμα ωρών να πλημμυρίσουν αυλές, σπίτια και γεωργικές εκτάσεις
Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παραλίας της Σταμνάς από την υπερχείλιση της διώρυγας της Λυσιμαχείας, αλλά και την άνοδο της στάθμης του νερού στην παραλία.
Οι «πόρτες» της διώρυγας βρέθηκαν ανοιχτές, με αποτέλεσμα μεγάλες ποσότητες νερού να διοχετεύονται προς την περιοχή της Σταμνάς και να απειλούνται αυλές και σπίτια της περιοχής. Το νερό έφτασε σε ελάχιστη απόσταση από τις αυλές, ενώ ο δρόμος στην παραλία έχει καλυφθεί με νερό.
Οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα, ενημερώνοντας τον δήμο Μεσολογγίου, τον αντιπεριφερειάρχη Αιτωλ/νίας, αλλά και την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης υδάτων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Το νερό της διώρυγας σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών δημιούργησε τα προβλήματα αυτά, από τα οποία διογκώθηκε και ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν αυλές αλλά και σπίτια ήταν υπαρκτός και μεγάλος. Υπάλληλοι που πήγαν χθες στο σημείο για να κλείσουν τις «πόρτες» της διώρυγας μετέφεραν στους κατοίκους ότι από την υπηρεσία τους κανείς δεν έδωσε εντολή να ανοιχτούν οι πόρτες και εικάζουν ότι κάποιος πολίτης από μόνος του προέβη στην πράξη αυτή που ήταν η αιτία των προβλημάτων.
Επί τρεις συνεχόμενες μέρες η κατάσταση στην περιοχή επιδεινώνονταν. Ο πρόεδρος της Σταμνάς κ. Γιώργος Καπελλάρης δήλωσε: «Εμείς ως τοπική κοινότητα και εγώ ως πρόεδρος διαμαρτυρόμαστε. Θέλουμε να κλείσουν οι πόρτες της διώρυγας της Λυσιμαχείας. Οι διώρυγες είναι αρδευτικές και όχι αποστραγγιστικές, πρέπει να κατέβει η στάθμη τους και γίνεται με τον τρόπο αυτό. Οι πόρτες όταν είναι ανοιχτές έχουμε πρόβλημα, πρέπει όλοι να το γνωρίζουν και να βοηθήσουν να δώσουν λύση».

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.