Ροή Αναρτήσεων

Δήμος Ξηρομέρου : Διαφωνία υπήρξε στο δημοτικό Συμβούλιο για το ποιο ψήφισμα θα ψηφιστεί για τις απολύσεις στην εταιρεία ΝΥΡΕΥΣ Α.Ε.



Πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Ξηρομέρου στην αίθουσα συνεδριάσεων , κεκλεισμένων των θυρών για τους πολίτες, λόγο των μέτρων που έχουν παρθεί για τον Covid 19 .
Ήταν μια ήσυχη συνεδρίαση χωρίς σοβαρά θέματα προς συζήτηση και διαφωνίες ανάμεσα στις παρατάξεις,  αν  εξαιρέσουμε στο  δέκατο θέμα της που εκεί δεν  υπήρξε ομόφωνη απόφαση για έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των εργαζομένων φύλαξης της εταιρείας ΝΥΡΕΥΣ Α.Ε. 
Συγκεκριμένα υπήρχαν τρεις προτάσεις η πρώτη πρόταση από την δημοτική αρχή , η δεύτερη από την αντιπολίτευση και η Τρίτη  από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, η Παράταξη Αναζωογόνηση Ξηρομέρου του Κυρίου Σταικου δεν κατέθεσε Ψήφισμα  διαμαρτυρίας.
Τελικά πέρασε το Ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής με 16 ψήφους στηρίζοντας την απόφαση αυτή και η παράταξη του κυρίου Σταικου. 
Το Ψήφισμα της Παράταξης Δυνατό Ξηρόμερο ψηφίστηκε από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης .
Η Λαϊκή συσπείρωση αποχώρησε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας  .
Ακολουθούν τα δύο ψηφίσματα των δύο παρατάξεων .
Τα Συμπεράσματα δικά σας.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ
                                               ΨΗΦΙΣΜΑ 
Ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι η εταιρεία ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. ανακοίνωσε την απόλυση όλων των εργαζομένων στο τομέα φύλαξης.
Με την αιτιολογία ότι προχωρά σε εκσυγχρονισμό του συγκεκριμένου τομέα και θα αναθέσει την φύλαξη σε εταιρεία  SECURITY
 ( Σεκιούριτι ).
Η παράταξή μας δηλώνει πως είναι αντίθετη με τις απολύσεις των παραπάνω εργαζομένων και ζητά από την εταιρεία την ανάκληση της παραπάνω απόφασης.
Σε αντίθετη περίπτωση καλεί την εταιρεία να εξασφαλίσει  όλες τις παραπάνω θέσεις εργασίας, τοποθετώντας τους όλους τους εργαζόμενους σε άλλους τομείς δραστηριότητας της εταιρείας .

                             ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ


ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 10Ο ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της εταιρείας  ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε. να απολύσει τους εργαζόμενους στη φύλαξη των εγκαταστάσεών της και να την αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.
Αυτό το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση, κύρια στους εργαζόμενους στον τομέα αυτό και στις οικογένειές τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.
Ο κύριος λόγος που η πλειοψηφία των φορέων της περιοχής  μας δεν αντέδρασε στην ίδρυση τόσο πολλών μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας , σε περιοχές με τουριστικό ενδιαφέρον και προοπτική ,ήταν γιατί απασχολούσαν ντόπιους εργαζόμενους και συντηρούνταν έτσι πολλές οικογένειες.
Θεωρούμε πως η σχέση αυτή πρέπει να συνεχιστεί και οι εταιρείες του τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών να συνεχίσουν να απασχολούν ντόπιους εργαζόμενους , όπως άλλωστε κάνουν μέχρι σήμερα. Πόσο μάλλον μια μεγάλη εταιρεία, όπως είναι ο Νηρέας, με πολλές μονάδες στην περιοχή μας και μεγάλες εγκαταστάσεις.
Ύστερα από την κατάσταση που δημιουργήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου αποφασίζει:
1)      Στηρίζει ανεπιφύλακτα τους  εργαζόμενους στην επιχείρηση ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε. , τον αγώνα που δίνουν για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας τους και στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό τους.
2)       Επισημαίνει ότι η δύσκολη οικονομική συγκυρία, που υπάρχει σήμερα, δεν επιτρέπει απολύσεις. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη και βρίσκεται στα όριά της  βιώνοντας περίοδο μεγάλης φτώχειας και ανέχειας .
3)      Ζητάει από την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της και να εξετάσει την προοπτική συνέχισης της απασχόλησης των εργαζομένων . Καμία απόλυση, καμία χαμένη θέση εργασίας .
4)      Τέλος, να κινηθεί σε κάθε κατεύθυνση και με κάθε μέσο για την ανάκληση της απόφασης απόλυσης των εργαζομένων, για την αποκατάσταση της ομαλότητας και τη συνεχή βελτίωση των συνθηκών εργασίας , υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δέν είμαστε σε κανένα χωριό και στα παλιά τα χρόνια,
όπου δύο μέρη ή δύο πλευρές αναλάμβαναν αλληλουποχρεώσεις ή αλληλοδεσμεύσεις ή αγοροοωλησίες μεταξύ δύο μερών, με προφορικό τρόπο ή προφορικό λόγο.

Ανώνυμος είπε...

έτσι δέν είναι <<<<<>>>> ή σύντροφε.

Ανώνυμος είπε...

αγοραπωλησίες.

Ανώνυμος είπε...

Η παραταξη δυνατο ξηρομερο να μας πει που ητδν ολοι στα 2 προηγουμενα δημοτικα συμβουλια . Κρυφτηκανε . Ολα λειτουργουσαν με τηλεδιασκεψεις αυτοι που λακισανε ? Απο το μπλοκ κανανε αντιπολιτευση ? Ντροπη για τη συμπεριφορα τους. Μοκο κανανε και θελανε να βγουνε και απο πανω . Να μας πουν γιατι λειπανε ολοι .

Ανώνυμος είπε...

αν δέν χάσουν στις δημοτικές δεύτερη φορα και μεγαλύτερη ήττα
δέν πρόκειται να 'βάλουν κουκούτσι μυαλό'

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.