Ροή Αναρτήσεων

Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαβούλευσης με θέμα την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

 

Συνεδρίασε σήμερα Σάββατο στις 07:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Ξηρομέρου, με θέμα συζήτησης την υπό ίδρυση ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας...

Με μεγάλη συμμετοχή από τα μέλη της επιτροπής, αλλά και από απλούς πολίτες, έγινε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση, με πολύ ενδιαφέρουσες και σοβαρές τοποθετήσεις από όλους όσους πήραν τον λόγο και μίλησαν.

Πραγματικά οι τοποθετήσεις ήταν όλες καίριες και υπήρχε ένα κλίμα και μία διάθεση, για εναντίωση και αγώνα, να εμποδιστεί η ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών και εναντίον στα συμφέροντα μίας περιοχής, όπως αυτή της παραλιακής διαδρομής Αστακού - Μύτικα, αλλά και του κόλπου του Αστακού.

Από τις δημοτικές παρατάξεις, παρών δήλωσαν δύο παρατάξεις. Η παράταξη της συμπολίτευσης (παρουσία Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων) και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που τοποθετήθηκαν μέσω του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη και του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Ζώγα αντίστοιχα.

Σε μία γενική και σύντομη παρουσίαση για την συζήτηση, θα λέγαμε ότι όλοι συμφώνησαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό και από την στάση των τοπικών κοινωνιών και των φορέων σήμερα, θα καθοριστεί το πως θα είναι ο τόπος τα επόμενα 10-15 χρόνια.

Τονίστηκε απ' όλους και όλοι συμφώνησαν, ότι παραμερίζοντας κόμματα και παρατάξεις, θα πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να αντισταθούμε σε αυτό που κάποιοι αποφάσισαν ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Το θέμα δεν προσφέρεται για καμία αντιπαράθεση και οι αντίδραση πρέπει να είναι ανάλογη της σημαντικότητας του συγκεκριμένου θέματος.

Αναφέρθηκε ότι όλοι αναμένουν τους Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας να πάρουν σαφή θέση, όπως και η Περιφέρεια. Είναι καθήκον τους.

 

Αποφασίστηκε:

· Η έγκριση και στήριξη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε την εδώ).

· Η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής, που προσωρινά είχε ήδη σχηματιστεί καταρχήν με μέλη της δημοτικής αρχής και θα συμπληρωθεί και από την αντιπολίτευση και από φορείς και μεμονωμένους ενεργούς πολίτες. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση της.

Η Συντονιστική Επιτροπή θα αναλάβει να κάνει όλες τις ενέργειες προς αποτροπή αυτής της πολύ καταστροφικής εξέλιξης, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες για τις ενέργειες της. Πρώτο βήμα να απυθυνθεί στην κοινωνία του Ξηρομέρου, να ενημερώσει με Γενικές Συνελεύσεις στα χωριά τι ακριβώς προβλέπεται για το τόπο μας από την ίδρυση της συγκεκριμένης ΠΟΑΥ, γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν έχει καταλάβει τι έρχεται.

Όπως όλοι συμφώνησαν, οι τοπικές κοινωνίες είναι επικίνδυνα εφησυχασμένες.




πηγή:mytikaspress

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είχε απαρτία η Επιτροπή Διαβούλευσης ,γιατί από τις φωτογραφίες φαίνονται τρεις και ο κούκος .Η κοινωνία έχει γυρίσει για τα καλά την πλάτη στον κύριο Τριανταφυλλάκη και δεν τον εμπιστεύεται ακόμη και για ένα τόσο σοβαρό θέμα ,που έχει όλη η κοινωνία την ίδια γνώμη .είναι αντίθετη στην ΠΟΑΥ.

Ανώνυμος είπε...

Και απαρτια ειχε και το δυνατο ξηρομερο λακισε παλι. Κρηφτυκε στον ξηρομεριτακο που βγηκε απο την αιθουσα για να μην ψηφισει την αποφαση του δημοτικου συμβουλιου. απο κει κανουν αντιπολιτευση οι αγωνιστες της φακης με ψευτιες.

Ανώνυμος είπε...

Ισι πανου γιατι δεν ηρθες? Δεν σαφησανε?

Ανώνυμος είπε...

Πήγε για παγωτό και σχολιασμό ανώνυμο στον Μιοβολο......πιο καρφωμένη όπισθεν πεθαίνεις.....

Ανώνυμος είπε...

Ιγώ ήμταν σί μιά μεριά κί έσκαβα ένα βαθύ λάκο ,οπ σί λίγο θα σας πιτάξω ουλνούς μέσα .

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα να υποθέσω ότι και χθες που είχατε συμβούλιο πάλι λακο σκάβατε....; όποιον την νύχτα περπατει λάσπες και σκατα πατει.....προσεξε μην γλιστρισετε και ΠΕΣΕΤΕ ΜΕΣΑ!

Ανώνυμος είπε...

Και στην πρώτη επιτροπή διαβούλευσης δεν είχε απαρτια και έγραψε την γυναίκα του ο πρόεδρος σε συνεννόηση με τους παρόντες

Ανώνυμος είπε...

Βρε κακομοιριδες για να μην πω τίποτε βαρύτερο που θα σας ταιριαζε το θέμα της συνεδρίασης θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει και όχι αυτά που ασχολείστε τήθελα να ήξερα τι έχετε στο κεφάλι σας γιατί μυαλό σίγουρα δεν έχετε

Ανώνυμος είπε...

όλοι μυαλό, έχουν. Το θέμα είναι αν 'κόβει' το μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Έχετε πρόβλημα μεγάλο. Βάση Συντάγματος εκτός από γυναίκα του , ΕΙΝΑΙΝΚΑΙ ανεξάρτητη πολίτης με ίδια δικαιώματα με ολων των άλλων που ηταν εκει.....αλλα ξεχασα εσεις στην παράταξη σας (σταικου) δεν λογαριαζεται τις γυναίκες για όντα μόνο για αμπαζουρ. Τις ΘΥΜΑΣΤΕ στις έκλογές ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.