Ροή Αναρτήσεων

Η δική μας αλήθεια για τις αυξήσεις στο νερό ...

 



Δυστυχώς παρά τον πακτωλό χρημάτων που δαπανήθηκαν για την ύδρευση  το δίκτυο ,οι δεξαμενές ,τα αντλιοστάσια βρίσκονται επιεικώς σε απαράδεκτη κατάσταση. 


Οι ευθύνες βαρύνουν αναλογικά  αφενός τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που  διαχειρίστηκαν  σε εναλασόμενους ρόλους από διάφορες θέσεις ευθύνης   την τύχη αυτού του τόπου, αφετέρου και την ίδια υπηρεσία που δεν ανταποκρίθηκε επαρκώς ως όφειλε στις υποχρεώσεις της .


Οι συνεχώς εμφανιζόμενες βλάβες του δικτύου και των αντλιοστασίων ,πέραν της εμφανούς αδυναμίας για απρόσκοπτη παροχή νερού στους δημότες επιβάρυνε συνεχώς και τα οικονομικά του Δήμου Ξηρομέρου εμφανίζοντας αδικαιολόγητα ετησία υπερβολικά υψηλά οικονομικά ελλείμματα 


Οφείλουμε βέβαια να θυμηθούμε ότι η απερχόμενη Δημοτική Αρχή παράδωσε ένα δήμο με ορατό το κίνδυνο της χρεοκοπίας , αφού πέραν της σύναψης του  γνωστού υψηλού δανείου , άφησε και σημαντικές οικονομικές αφανείς εκκρεμότητες προς τρίτους.


Η νέα Δημοτική Αρχή υπό τον κ Τριανταφυλλάκη  έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το νοικοκύρεμα του Δήμου και την αποφυγή της επιτήρησης και χρεοκοπίας του Δήμου . 


Μείωσε καθοριστικά τις δαπάνες ύδρευσης και αποδεδειγμένα εξορθολόγισε αφενός τις διαδικασίες αφετέρου  το λειτουργικό κόστος του Δήμου 


Επειδή όμως ο κ Τριανταφυλλάκης δεν είναι ο  μάγος Χουντίνι εκ  των πραγμάτων υποχρεώθηκε στην αύξηση των παγίων του νερού ύδρευσης προκειμένου να δύναται να "κλείσει" τον προυπολογισμό του Δήμου 


 Στην πραγματικότητα μετακύλησε το δάνειο της απερχόμενης δημοτικής αρχής   στις πλάτες των δημοτών με ορίζοντα εξόφλησης την τετραετία συγκεκριμένα 7000 παροχές Χ 40 ευρώ ετησία αύξηση Χ 4 έτη = 1.120.000 ευρώ!


Δυστυχώς όμως τα συνεχή προβλήματα στην ύδρευση ξεπέρασαν πολλάκις τις δυνατότητες των αρμοδίων με αποκορύφωμα την ανεπιτυχή αλλά καταδικαστέα από όλους προσπάθεια εφαρμογής πρακτικών ολοκληρωτισμού (με περιπολικά και αστυνόμους) για την άσκηση της πολιτικής τους στην ύδρευση .


Στα οξυμένα ήδη προβλήματα της ύδρευσης με τις συνεχείς βλάβες και διακοπές νερού κυρίως στον Αστακό ,προστέθηκε ένα εξίσου σημαντικό η παρεχόμενη ποιότητα του νερού στις Τ.Κ.


Η Διεύθυνση Υγιεινής μετά από ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο του νερού διαπίστωσε την ακαταλληλότητα  του ,για πόση και μαγείρεμα σε αρκετές Τ.Κ. Δυστυχώς αν και όφειλαν τα αποτελέσματα των αναλύσεων  δεν έχουν δει  ακόμη το φως της δημοσιότητας.


Σήμερα οι δημότες καλούνται να πληρώσουν αυξημένα πάγια για το νερό που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για πόση και για μαγείρεμα.


Αφορμή βέβαια γι αυτή την ανάρτηση αποτέλεσε η προσπάθεια στρέβλωσης  της πρόσφατης ανάρτησης μας για τις αυξήσεις στο νερό  από ένα άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που συν- παραθέτει τις εν καιρώ απόψεις  των δημοτικών παρατάξεων . Ο καθείς όπου ετάχθη.  


Εμείς έχουμε επιλέξει να σταθούμε από την πλευρά των δημοτών, να παραθέτουμε τις δικές τους απόψεις  και όχι των παραγόντων και των δημοτικών παρατάξεων 


Το ερώτημα  που πλανάται πλέον είναι..


Αν είναι πρωτίστως νόμιμο αλλά και ηθικό ο Δημότης Ξηρομέρου να πληρώνει (και μάλιστα αυξημένα πάγια ύδρευσης) για το νερό ύδρευσης που αποδεδειγμένα πλέον  δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει για πόση και για μαγείρεμα


Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφερθούμε στο σημερινό Αντιδήμαρχο που καλοπροαίρετα με ήθος και αξιοπρέπεια εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων , αναζητώντας ουσιαστικές λύσεις, με διάλογο και συνεργασία χωρίς να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το "χαλί"

πηγή:Βελούτσα

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με τις παράνομες παροχές θα μας πείτε τι γίνεται? Έχετε κόψει καμία? Έχετε βάλει πρόστιμα?? Ήταν σοβαρή προεκλογική δέσμευση κ δεν έχει γίνει τίποτε απολύτως.

Ανώνυμος είπε...

Είδες εσύ ποτέ βρε.
λούτσα καμία ηττημένη δημοτική αρχή να πληρώνει δάνεια ? οι δημότες τα ξεχρεώνουν τα δάνεια σιγά σιγά μελοντικά.

Ανώνυμος είπε...

σιγά το ποσό 40 ευρώ.
το χρόνο μεθ' έ παροχή νερού.

Ανώνυμος είπε...

τι ήνε 40 ευρώ. ούτε μια βόλτα το χρόνο δέν ήνε

Ανώνυμος είπε...

και μέ τόκο

Ανώνυμος είπε...

Έκανα γραπτή αίτηση προς τον Δήμο Ξηρομερου πριν από τρεις μήνες περίπου και ακόμη απάντηση δεν πήρα για το πόσες παροχές κόπηκαν και για τα προβλεπόμενα και ενώ από τον νόμο ήταν υποχρεωμένοι να μου απαντήσουν μέσα σε ένα μήνα ,έτσι σέβονται την Δημοκρατία στην νέα Δημοτική Αρχή .!!!
Παναγιώτης Στάικος

Ανώνυμος είπε...

δεν μπά να κανεις 100 αιτησις και 100 εκλίσεις ; ειναι τόσο fanάτιλες που δεν ακουνε.δεν παλέβεται με τιποτα απαγοητευση σκετη

Ανώνυμος είπε...

έχεις εσύ νερό ? άμα εχεις εσύ νερό, Τί σε μέλι εσένανε
για τους αλλους αν εχουν Η αν δέν εχουν νερό.
'κουτσομπόλη' έ 'κουτσομπόλη'

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
καιωστο τελος τσέ εκλογες το εκλεισε

Ανώνυμος είπε...

το μα γα ζί.

Ανώνυμος είπε...

8.23 γιατι δέν πιάνης το δήμαρχο στην καφεταιρία και να τους ζητησεις
να σου δώσει εξηγήσεις.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΚΥΡΣΤΑΙΚΟ ΝΑ ΧΑΛΑΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ FΑΝΕ """""ΧΥΛΟΗΤΤΑ)""""" ΤΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί εκεί δίνει ρεσιτάλ ύβρις κακοήθεια μετά άπειρων απειλών. Θεωρεί πως είναι στο σανίδι και δίνει παράσταση. Έτσι του ειπανε να κάνει. Τζουφιος είναι όλος.....

Ανώνυμος είπε...

11:22 να μην πιστευεις εύκολα σε οτι σου λενε μερικοι "φίλοι" σου
μπορει και να υπερβάλλουν με αυτα που σου λένε.





Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.