Ροή Αναρτήσεων

Στον εισαγγελέα ο Δήμος Ξηρομέρου για παράνομη επέκταση κοιμητηρίου

   


Ρόλο διαμεσολαβητή ανέλαβε ο Συνήγορος του Πολίτη, μετά από καταγγελίες πολιτών για σχεδιαζόμενη επέκταση του κοιμητηρίου στη Δημοτική Κοινότητα Αστακού στον Δήμο Ξηρομέρου.... 

Σύμφωνα με τον ΣτΠ, η ανεξάρτητη αρχή απηύθυνε έγγραφα σχετικά με τη νομιμότητα τόσο της σχεδιαζόμενης επέκτασης, όσο και του υφιστάμενου κοιμητηρίου, ζητώντας παράλληλα και ενημέρωση για τη συμπλήρωση του φακέλου της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, δεδομένου ότι αυτός είχε επιστραφεί από τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο γιατί έλειπαν απαιτούμενα στοιχεία, όπως η μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας, η υδρογεωτεχνική μελέτη, η δήλωση αποστάσεων από κατοικίες κ.λ.π. 

Όπως αναφέρεται, παρόλο που η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε απαντήσει στον Συνήγορο του Πολίτη ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την επέκταση σε χώρο που είχε δωρισθεί από δημότη και θα πραγματοποιούνταν όλες οι απαραίτητες μελέτες, καθώς και λαμβάνονταν οι σχετικές εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, η νέα (δημοτική αρχή) ενημέρωσε τον ΣτΠ ότι το έργο της επέκτασης ολοκληρώθηκε, χωρίς όμως αυτό να έχει πάρει νόμιμη άδεια. 

Το γεγονός αυτό ώθησε την ανεξάρτητη αρχή να ζητήσει από τον δήμαρχο Ξηρομέρου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπαιτίων, αλλά και την παραπομπή της υπόθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα, στέλνοντας και τον σχετικό φάκελο με την υπόθεση, ο οποίος δεν υπήρχε στα αρχεία του Δήμου. 

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου παρέπεμψε την υπόθεση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου και στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, ενώ ενημέρωσε παράλληλα τον Συνήγορο του Πολίτη ότι ο χώρος της παράνομης επέκτασης δε χρησιμοποιείται. 

Διευκρίνισε, δε, ότι για το εν λόγω κοιμητήριο θα πραγματοποιηθούν νέες μελέτες, προκειμένου να εξεταστεί εάν είναι δυνατή η νομιμοποίησή του και σε περίπτωση που δεν είναι, θα επιχειρηθεί η μετεγκατάσταση αλλού. 

aftodioikisi.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε εσειμίς εκεί πέρα σε αυτό τον δήμο, ολα παρά τυπα τα κάνατε ?
Τίποτα σωστά ? τίποτα ?

Ανώνυμος είπε...

καλά ρε εσεις εκεί πέρα σε αυτό τον δήμο, ολα παρά τυπα τα κάνατε ?
Τίποτα σωστά ? τίποτα ?

Ανώνυμος είπε...

3 φορες σας είπαν να γνωμοδοτήσετε
βιομαζα Χρυσοβίτσας
Βιομαζα Φυτειών
Επέκταση υδατοκαλλιεργειων
και τις 3 φορες κανατε τον ... 'κινέζο'

Ανώνυμος είπε...

Οχι και τίποτε άλλο
θα χαλέβετε και προεκλογικες συνεργασιες με τις αλλες 4 παραταξεις του δήμου :

1. Αναζωογόνηση Ξηρομέρου
2. Λαϊκή Συσπείρωση
3. Ξηρόμερο-Δύναμη Ελπιδας-Ανατροπή Τώρα
4.Συμπολιτεία Ξηρομεριτών

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΛΥ/ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

οπως και να ειναι << μπρος ρέμα και πισω ρέμα >>
που λέι και η λαϊκή παροιμια

Ανώνυμος είπε...

Ο νόμος είναι σαφής και δεν επιτρέπει πλέον την επέκταση υπάρχοντος νεκροταφείου, αν δεν απέχει συγκεκριμένα μέτρα από το τελευταίο σπίτι του σχεδίου Πόλης ή του Κέντρου Υγείας ή άλλων υπαρχόντων σπιτιών .
Έτσι για να λειτουργήσει νόμιμα νεκροταφείο στον Αστακό μιας και το υπάρχον είναι ήδη κορεσμένο ,τότε θα πρέπει να γίνει αίτημα προς το Δασαρχείο ,το οποίο προβλέπει ο νόμος να παραχωρεί δασικές εκτάσεις για την δημιουργία νεκροταφείων .
Έτσι θα μπορούσε να γίνει νέο νεκροταφείο σε μεγάλη απόσταση από το νέο κλειστό γυμναστήριο προς Μύτικα .
Στην δημιουργία όμως του νεκροταφείου όπως ορίζει ο νόμος διαφωνεί το 99% των κατοίκων του Αστακού ,που δεν επιθυμεί να ταφεί κανείς σε ένα νεκροταφείο κοντά στον Άγιο Νικόλαο μετά την μόνη Αγίου Γεωργίου .
Το αν το γράμμα του νόμου ορίζει ,ότι η επέκταση του νεκροταφείου είναι παράνομη ,αφήνει παγερά αδιάφορους τους κατοίκους του Αστακού ,αφού ο Αστακός δεν είναι η πόλη της Πάτρας ή της Τρίπολης που αναγκάστηκαν να κάνουν νεκροταφεία μερικά χιλιόμετρα έξω από τις πόλεις .
Ας το πάρουν χαμπάρι κάτι <>,πως οι πολίτες του Αστακού δεν δίνουν μια δεκάρα ,αν η επέκταση του νεκροταφείου του Αστακού δεν έγινε όπως ορίζει ο νόμος του 1986 και θέλουν να πηγαίνουν με τα πόδια εκεί που είναι το νεκροταφείο του Αστακού ,για να ανάβουν τα καντήλια στους τάφους των αγαπημένων τους νεκρών .
Οποίος αδιαφορήσει για την βούληση του 99% των κατοίκων του Αστακού ας βγει απέναντι τους .
Αστακός 3/11/2020
Παναγιώτης Στάικος
Επικεφαλής της Παράταξης
Αναζωογόνηση Ξηρομέρου.

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτη Στάϊκο
αφού λέτε και πολύ σωστά το είπατε ότι υμθα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και στις εκάστοτε δημοτικές αποφάσεις και η γνώμη των κατοικων του δήμου μας, εάν όντως είναι έτσι το σωστό και το δίκιο, τότε γιατί δέν ρωτήθηκε η τοπική μας κοινωνία και για την γνωμοδότηση και σε αλλα προβλήματα της κοινωνίας του δήμου μας ?
Καλή σας ημέρα Κε Στάϊκο !

Ανώνυμος είπε...

Κε Παναγιώτη Στάϊκο
αφού λέτε και πολύ σωστά το είπατε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν και στις εκάστοτε δημοτικές αποφάσεις και η γνώμη των κατοικων του δήμου μας, εάν όντως είναι έτσι το σωστό και το δίκιο, τότε γιατί δέν ρωτήθηκε η τοπική μας κοινωνία και για την γνωμοδότηση και σε αλλα προβλήματα της κοινωνίας του δήμου μας ?
Καλή σας ημέρα Κε Στάϊκο !

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΓΑΛΟΥΝΙΣΤΑΝ, ΟΛΑ ΑΡΠΑ ΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΗΓΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑ
ΒΙΟΡΕΥΣΤΑ ΦΥΤΕΙΕΣ
ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αντί να παραδώσουν τα πολιτικά τους αξιώματα 《ταλαιπωρούν》 τους εαυτούς με τις ΑΝΟΗΤΕΣ ΔΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΑΝΑΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, και τους Οπαδούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Αντί να παραδώσουν τα πολιτικά τους αξιώματα 《ταλαιπωρούν》 τους εαυτούς με τις ΑΝΟΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΠΑΝΑΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ, και τους Οπαδούς τους.

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε ,γράφετε σχόλια ,βρίζετε ,δεν βλέπετε οτι δεν σας απαντάει κανείς Τριανταφυλλάκια;Η εμπάθειά σας και η κουτοπονηριά σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο.Σας σιχάθηκε ο κόσμος.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολιτικη αρετή και πολιτική αξιοπρέπεια,
όταν αποτυμχάνουν οι πολιτικές των πολιτικών, οι πολιτικοί να αποσύρονται απο το πεδίο της πολιτικής.
Και ουδείς πολιτικός αναντικατάστατος και ουδείς μοναδικός και μηδενός απο αυτόν
τον πολιτικό κανόνα εξαιρετέος.

Ανώνυμος είπε...

10, 45 Μ.Μ. πολύ ανυπόμονος είσαι ;

Ανώνυμος είπε...

αλλο ενα μαργαριταρι της προηγουμενης διοικησεως

ασχετοι νομιζουν οτι μπορουν να δημιουργουν νεκροταφεια οπου νανε και οπου λαχει επειδη απλα το σκεφτηκαν

οι πολιτες αντεδρασαν και πηγαν στον συνηγορο του πολιτη και τωρα οι ανικανοι που ολα τα κανανε οπως τους ελεγε η κουτρα τους θελουν να τα φορτωσουν και σε αυτους που τα βρηκαν αντι απο ντροπη να κρυφτουν
θρασος και αλαζονια

Ανώνυμος είπε...

και πού ξερεις εσύ εσύ άν ο σωστός κόσμος του δήμου το μετάνιωσε που δέν ψηφισε την προηγούμενη δημοτικη αρχή.
Τι είσαι. δημοσκόπος ?

Ανώνυμος είπε...

και πού ξερεις εσύ άν ο σωστός κόσμος του δήμου το μετάνιωσε που δέν ψηφισε την προηγούμενη δημοτικη αρχή.
Τι είσαι. δημοσκόπος ?

Ανώνυμος είπε...

στον 8:56 εσεις πόσο πιστεύετε ότι έχετε τώρα.Όσο είχατε. 47 % ?
37 ?
27 ?
17 ?
πόσο ? πές ενα νούμερο.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά καλα ειχαν σκεφτεί να κάνουν για του δήμου την κοινωνία
και οπως τότε με τα παροπλισμένα πλοία
και θα γεμιζαν και λιγο και του δήμου τα ταμεία.
"κακό" ηταν αυτό ? ε' ? "κακό" ?

Ανώνυμος είπε...

ή μηπως είσαι 856 λαϊκιστής και λαΐκίζων.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.