Ροή Αναρτήσεων

Παναγιώτης Στάικος:Ενημέρωση Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία και το ενδιαφέρον των κατοίκων μιας περιοχής ,θέλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι

 


Επειδή αντιλαμβάνομαι την αγωνία και το ενδιαφέρον των κατοίκων μιας περιοχής ,θέλω να σας ενημερώσω για τα κάτωθι .

Πρώτα η πορεία της υγείας του πολύ νέου σε ηλικία Συνδημότη μας , ο οποίος νοσηλεύεται  στο Νοσοκομείο της Πάτρας, είναι πολύ καλή και παραμένει απύρετος και χωρίς δύσπνοια .

Δεν είναι αληθές ότι νοσηλεύεται και η μητέρα του .

Τα άτομα της οικογενείας του είναι όλα ασυμπωματικά  και τα Rapid test που έκαναν ήταν αρνητικά και θα επαναλάβουν το Μοριακό test την Κυριακή .

Επικοινώνησα από χθες βράδυ με τον κύριο Δήμαρχο , ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ για είναι έτοιμοι, να κάνουν ότι προτάσσουν οι Ειδικοί .

Σήμερα το πρωί πήγα στο Μεσολόγγι όπου η Συνάδελφος Μικροβιολόγος κυρία Κουτρουμάνη μου έκανε το Rapid test , το οποίο βγήκε αρνητικό και την ευχαριστώ διπλά αφού δεν μου πήρε χρήματα ούτε για την αγορά του test, τα οποία είναι αρκετό ποσόν . Επίσης πήγα στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου  , όπου ο Σύλλογος είχε προγραμματίσει για σήμερα να κάνουν Μοριακό test και θέλω να ευχαριστήσω και εδώ τον Πρόεδρο του Συλλόγου εκλεκτό φίλο -συνάδελφο Οφθαλμίατρο Άρη  Τριβλή και τους συναδέλφους ,που μου παραχώρησαν σειρά προτεραιότητας .       

Στην συνέχεια πήγα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου ο αγαπημένος μου Συνάδελφος Αστακιώτης και φίλος Παθολόγος Ηλίας Γκάστης ο οποίος βρισκόταν στα επείγοντα,  χωρίς εγώ να το γνωρίζω και  έτρεξε να με εξυπηρετήσει αμέσως,  παίρνοντας δείγμα   για την μέθοδο     μοριακής ανάλυσης PCR , η οποία είναι η πλέον αξιόπιστη ,τα αποτελέσματα της οποίας περιμένουμε αύριο το βράδυ ή μεθαύριο το μεσημέρι  και θέλω να πιστεύω, πως και αυτά θα είναι καλά ,αφού κατά την εξέταση του ασθενή ,είχα λάβει τα πιο αυστηρά μέτρα και μάλιστα δεν του έβγαλα καν την μάσκα, αφού λόγω εμπειρίας μέσα σε 5 δευτερόλεπτα είχα βγάλει την διάγνωση της πνευμονίας . Ως εκ τούτου όταν η έκθεση με τον ασθενή ήταν λιγότερο από 15 λεπτά της ώρας με την χρήση μάσκας και από τους δυο, όπως αναφέρουν πολλές μελέτες  ( εγώ φορούσα και μάσκα υψηλής προστασίας P3 και από πάνω της και Χειρουργική μάσκα),   στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν περίπου 5 λεπτά  και  δεν θεωρείται στενή επαφή και έκθεση να μεταδοθεί ο ιός .

Οι γιατροί των Νοσοκομείων έρχονται συχνά  σε τέτοιες επαφές με ασθενείς θετικούς σε COVID-19 ,αλλά δεν μπαίνουν σε καραντίνα .

 

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις πολλές εκατοντάδες φίλους για το ενδιαφέρον τους , τα μηνύματα , τηλεφωνήματα και τις ευχές τους .

Μέχρι στιγμής  είμαι μια χαρά ,ούτε αρρώστησα από Κορονοϊό  ,όπως διέδωσαν κάποιοι και αν όλα είναι καλά με τα αποτελέσματα αύριο το βράδυ ή την Παρασκευή το μεσημέρι , τότε την Δευτέρα το Πρωί θα τα πούμε με το καλό στο Ιατρείο .

Και μην ξεχνάτε να εφαρμόζεται τις οδηγίες της καραντίνας και κυρίως την χρήση μάσκας , η οποία φαίνεται πως σώζει ζωές , όταν την φοράμε σωστά ούτως ώστε να καλύπτει σφιχτά και την μύτη

Αστακός 18/11/2020

Με  αγάπη

Παναγιώτης Στάικος

Ιατρός   

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ γιατρέ μας για την υπεύθυνη ενημέρωση ,γιατί ας μην κρυβόμαστε όλοι έχουμε αγωνία .
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισες το περιστατικό ήταν άριστος και αυτή σου η υπευθυνότητα στην ενημέρωση της κοινωνίας δείχνει το ποσό υπεύθυνο άτομο και επιστήμονας είσαι .
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να έχεις και αύριο καλά νέα για τον εαυτό σου και για το παλικάρι και την οικογένεια του .
Ο θεός μαζί σου γιατρέ των φτωχών

Ανώνυμος είπε...

<< γιατρός των φτωχών >> αλλά ψηφίζει κόμματα των πλουσίων.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτω το τιμημένο ΚΚΕ.
Μόνο αυτό θα μας σώσει .

Ανώνυμος είπε...

απο φιλοφρονήσεις και 《αλλά λόγια ν' αγαπιόμαστε》
που έλεγε και ο Μπάρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης.
καλά τα πάμε όλοι στα blogs.
άμα δεν του δώσεις ψήφο και δύναμη πώς θα σωθούμαι. ?

Ανώνυμος είπε...

Λίγος σεβασμός ρε εσείς .την στιγμή που ο άνθρωπος και η οικογένεια του ζουν την αγωνία τους εσείς κάνετε χάχλα .
Ντροπή .

Ανώνυμος είπε...

Κ. Στάϊκο εκείνο το ποτάμι τί απέγινε.

Ανώνυμος είπε...

Κυρ Παναγιώτη είσαι καλά ?
βγήκε καλό το τέστς που έκανες προχθές ?
Έχω αγωνία.
Καλημέρα.

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.