Ροή Αναρτήσεων

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ Π​.​Ο​.​Α​.​Υ. ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ




Από την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών.

Στόχος χιλιάδες υπογραφές κατά της αυταρχικότητας της Ελληνικής Πολιτείας, στο θέμα της Π.Ο.Α.Υ, Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η φόρμα υπογραφής είναι πολύ εύκολη στην συμπλήρωση της από τον καθένα. Το ίδιο κείμενο υπογραφών θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή στα χωριά μας.

Η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα είναι secure.avaaz.org. στην οποία μπορεί να συμμετέχει, με πιο άμεσο και σύντομο τρόπο ο κάθε ένας μας, για την καταδίκη της διαδικασίας ίδρυσης της Π.Ο.Α.Υ, Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, και την απαίτηση να αποσυρθεί έστω και τώρα, ώστε η χωροθέτηση των Υδατοκαλλιεργειών να γίνει, με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, τη θέσπιση του Θαλάσσιου Χωροταξικού και την χωροθέτηση των παράκτιων ζωνών.

Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, κάτοικοι άπαντες του Δήμου Ξηρομέρου, αλλά και επισκέπτες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούμε την δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.), στις Δυτικές Ακτές της Αιτ/νίας, όπως:

Στον κόλπο του Αστακού και έμπροσθεν των Εχινάδων.
Στην παράκτια περιοχή Αστακός - Μαραθιάς - Καραϊσκάκη - Βασιλόπουλο - Αρχοντοχώρι - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας.
Στον Κάλαμο και τον Καστό.


Απαιτούμε από την Ελληνική Πολιτεία:

Την απόσυρση της διαδικασίας ίδρυσης της Π.Ο.Α.Υ, Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.Την επαναχωροθέτηση από μηδενική βάση, με την καταλυτική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού.
Να προηγηθούν της χωροθέτησης των Υδατοκαλλιεργειών, που θα γίνει από την Ελληνική Πολιτεία και όχι από τους ιχθυοκαλλιεργητές, με την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού, η θέσπιση του Θαλάσσιου Χωροταξικού και η χωροθέτηση των παράκτιων ζωνών.
Τον διαρκή έλεγχο των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.


Με το Στρατηγικό Σχεδιασμό 2016 - 2020 του Δήμου Ξηρομέρου, η παράκτια περιοχή είναι προορισμένη για ήπια τουριστική ανάπτυξη με κανόνες, για εναλλακτικό θαλάσσιο τουρισμό και παράκτια αλιεία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι ίσως μοναδική ευκαιρία για υπογραφή και χωρίς ποτέ να το μετανιώσουμε.
Και δέν είναι όπως η ψήφος στις κάλπες που κάποιες φορές "χτυπάμε το κεφάλι μας στο τοίχο" για την ψήφο μας.
Υπογραφή λοιπόν με σιγουριά και αμετανόητα διότι πρόκειται για δικαίωματα αυτονόητα.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι δέν είναι πρώην δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι του Ξηρομέρου
απο 1/1/2011 έως καί 31/8/2019 ?

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.