Ροή Αναρτήσεων

50.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

12-52300pirkpsugoe4ef062e82530b
Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ότι κανένα σχολείο δεν θα αντιμετωπίσει
πρόβλημα θέρμανσης, παρά την εξαιρετικά μειωμένη επιχορήγηση απ’ το αρμόδιο υπουργείο, είναι, συν τοις άλλοις, ζήτημα τιμής. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, για το οποίο οποιαδήποτε «δυσλειτουργία» θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και σημαντικές επιπτώσεις στην ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.
Το σχολικό έτος 2012 – 2013, οι 170 σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου, επιχορηγήθηκαν με το ποσό των 700.000,00 €.
Η παραπάνω επιχορήγηση σε σχέση με το 2011 είναι μειωμένη κατά 50% περίπου.
Λόγω της ελλιπέστατης χρηματοδότησης των σχολείων, από το Υπουργείο Εσωτερικών και για να αντιμετωπιστεί  προληπτικά το θέμα της θέρμανσης, για το σχολικό έτος 2013 – 2014, ο Δήμος Αγρινίου αποφάσισε να επιχορηγήσει αυτός τις Σχολικές Επιτροπές.
Σε πρώτη φάση ο Δήμος Αγρινίου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα επιχορηγήσει τα Ν.Π. με το ποσό των 50.000,00 €. Η κατανομή των 50.000,00 € θα γίνει ως εξής:
α. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου με ποσό 30.000,00 €
β. Σχολική Επιτροπή Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγρινίου με ποσό 20.000,00 €
Τα χρήματα αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα και η όλη ενέργεια είναι η έμπρακτη απάντηση σε όσους βιάστηκαν να μιλήσουν για πρόβλημα θέρμανσης και για παιδιά που κρυώνουν στα σχολεία του Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinioreport.com, εφ’ όσον κριθεί απαραίτητο στην πορεία, ο Δήμος θα αναλάβει ξανά να καλύψει το κενό του κεντρικού κράτους, έχοντας ήδη κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς. Αυτό, βέβαια, δεν απαλλάσσει το υπουργείο απ’ την ευθύνη που φέρει και την υποχρέωσή του με αντικειμενικά κριτήρια (αριθμός σχολικών μονάδων, αιθουσών, μαθητών) να επιχορηγήσει τις Σχολικές Επιτροπές με ποσό ικανό να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.



Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.