Ροή Αναρτήσεων

Απάντηση Παναγιώτη Στάϊκου σε πιθανή συνεργασία με την κυρία Ντίνα Σαμαρά

Αυτοί οι οποίοι σας μετέφεραν τις  πληροφορίες , όπως γράφετε επί λέξει (Ακούγεται τελευταία, πιθανή συνεργασία της{ της κυρίας Ντίνας Σαμαρά } με τον κ. Παναγιώτη Στάϊκο, τον πρώην Δήμαρχο Αστακού, ο οποίος αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του. Επίσης ακούγεται για συνεργασία μαζί της και το όνομα του γιατρού κου Ιωάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος και αυτός αν άλλαζε το εκλογικό σύστημα, σίγουρα θα κατέβαινε μόνος του.), φαίνεται  ότι  μπέρδεψαν την Πρωτοχρονιά  με την Πρωταπριλιά  και τις Απόκριες και ευρίσκονται σε πλήρη παράνοια.
 Τα πάρα πάνω για όσους γνωρίζουν τον Τριανταφυλλάκη και τον   Στάϊκο  , ξεπερνούν και το πιο χονδρό Πρωταπριλιάτικο ψέμα και δείχνει πως κάποιοι αγαπούν πολύ τις Απόκριες  και βιάστηκαν να μας φορέσουν μάσκες!!!!
Η αλήθεια είναι ότι θεωρώ τον Γιάννη πολύτιμο  συνεργάτη μου , αφού  μας ενώνει μια δυνατή και ειλικρινής φιλία, αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμός  για την επιστημονική μας επάρκεια και τον τρόπο με τον οποίο  ασκούμε την ιατρική, υπηρετώντας τους ασθενείς μας  με  σεβασμό και υπευθυνότητα και  άψογη συνεργασία  μεταξύ μας .
 Είναι  αλήθεια  ότι  αυτό  το  δίδυμο , ο  συνδυασμός  του οποίου  με την βαθειά  γνώση και εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση του Στάϊκου  , χωρίς  να  έχει  χάσει τίποτα από το φρέσκο  και τον δυναμισμό,  το όραμα , το όνειρο  και  το σφρίγος της νιότης  του Τριανταφυλλάκη , έχει μεγάλη  αποδοχή και ανταπόκριση από την κοινωνία και έχει κάνει κάποιους να  καταληφθούν από παράνοια και  να μπερδέψουν την Πρωταπριλιά  με  την Πρωτοχρονιά . Ο πεινασμένος  καρβέλια ονειρεύεται!!!
Εμείς πάντως ευχόμαστε  σε όλους τους Δημότες και κατοίκους  του Δήμου μας χαρούμενη Πρωτοχρονιά   , ευλογημένος και δημιουργικός  ο καινούργιος  χρόνος  και προπαντός  με  υγεία , ακόμη και για αυτούς που καταλείφθηκαν από παράνοια και ίσως έπρεπε να τους  ευχηθούμε καλή Πρωταπριλιά   και  καλές Απόκριες.!!!!
Δεν θέλαμε  να το  χοντρύνουμε  άγιες μέρες  , αλλά τώρα είμαστε υποχρεωμένοι  να ρωτήσουμε αυτούς τους τύπους .
Ο Στάϊκος και  ο Τριανταφυλλάκης  φταίνε  που Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  έδωσε στην Δημοτική Αρχή ένα  ισχυρότατο ράπισμα  με την απένταξη  από το τρίτο ΕΣΠΑ  του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αστακού, με ανάδειξη του ιστορικού κέντρου και με αισθητική παρέμβαση, ενοποίηση και ανάδειξη των σημαντικών σημείων της πόλης με την κεντρική πλατεία, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ  .
Ή μήπως τους απαλλάσσει από την τεράστια ευθύνη τους  η Δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα ότι  << Μπορεί αυτή τη φορά η πρόταση για τις αστικές αναπλάσεις στην περιοχή του Αστακού να μην εγκρίθηκε, όμως με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου και τις απαιτούμενες προσθήκες, το έργο θα ενταχθεί στο σχεδιασμό της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020» υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας πως στόχος της Περιφέρειας είναι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το έργο όσο το δυνατόν γίνεται πιο γρήγορα.
Ή  μήπως μπορεί να λειτουργήσει ως άλλοθι   αυτό που γράφτηκε ότι << Να υπενθυμίσουμε πως ο φάκελος που υπεβλήθη παρά τις προσπάθειες από τη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου δεν ήταν πλήρης τεχνικά ,λόγω και της έλλειψης στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας και έτσι το έργο δεν μπορούσε να ενταχθεί μέσα στους πιεστικούς χρόνους της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου.
Αλήθεια  οι Δημοτικές αρχές κρίνονται από τις φιλότιμες προσπάθειες; Ή  από την επάρκεια ή ανεπάρκεια τους και  την αποτελεσματικότητα τους . Το αποτέλεσμα πάντως για την περίπτωση αυτή ήταν ένα μεγάλο μηδενικό.

Αλήθεια  πως άλλοι Δήμοι ,όπως και ο Δήμος Καλαβρύτων, με πληθυσμό λίγο  μεγαλύτερο από τον δικό μας και  με  πολλά προβλήματα λόγω των ορεινών όγκων , οδικών δικτύων , χιονιών και λοιπών ,  κατάφεραν  όχι απλά  να  καταθέσουν πλήρη φάκελο , αλλά και να ολοκληρώσουν τα έργα ( στις φωτογραφίες τις οποίες τράβηξα  πριν από 3  μήνες , όταν είχα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα { γιατί από τότε ήμουν βέβαιος  για την κατάληξη του δικού μας έργου } φαίνεται το τελευταίο  τμήμα των έργων μαζί με την πινακίδα  μπροστά  στην Ιστορική Εκκλησία, το οποίο αυτή την στιγμή έχει σχεδόν τελειώσει!!!

Όσο για κάποιους που πήγαν να βρουν  άλλοθι στις εγκυμοσύνες των μηχανικών , θα πρέπει να ξέρουν ότι  οι περισσότεροι  Δήμοι της   χώρας αυτές τις μελέτες τις αναθέτουν σε μελετητικά γραφεία , όπως κάναμε και εμείς για τις 13 μελέτες που παρέδωσα πλήρεις, ακόμη και  με περιβαλλοντικές μελέτες-αδειοδοτήσεις  και τεύχη Δημοπράτησης. Άλλες  από αυτές ήταν Τοπογραφικές , άλλες Αρχιτεκτονικές ,άλλες  Στατικές , άλλες Ηλεκτρομηχανικές  και άλλες Περιβαλλοντολογικές. Οι μηχανικοί  των μικρών Δήμων κάνουν τις μελέτες απλών έργων , όπως τις έκανε με ευσυνειδησία και επάρκεια  και η Μηχανικός του Δήμου μας  κυρία  Ραλάτου .  

Εμένα  πάντως ,όπως και την πλειοψηφία των κατοίκων του Αστακού δεν με στενοχώρησε τόσο η απένταξη του έργου της ανάπλασης, το οποίο θα αργήσει 2-3 χρόνια για να γίνει  , όσο με στεναχωρεί  το γεγονός ότι κινδυνεύουν τα χαθούν τα 500.000 περίπου ΕΥΡΩ , που υπάρχουν για το κλειστό γυμναστήριο  και  για το γεγονός ότι  δεν κατέθεσαν με απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου  στην Περιφέρεια  Δυτικής Ελλάδας  για ένταξη  στο ΕΣΠΑ 2014-2020, τις  μελέτες για την  αντικατάσταση δικτύου  ύδρευσης από τις πηγές του Αγίου Δημητρίου μέχρι τον Αστακό (7 εκατομμύρια ΕΥΡΩ), τις μελέτες για την ύδρευση της Μπαμπίνης και της Χρυσοβίτσας  από την γεώτρηση των Βλυζιανών, τις μελέτες  για την ανακαίνιση του Νεοκλασικού , στο οποίο θα μεταφερθεί η αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και η Οικονομική  Υπηρεσία του Δήμου και εάν υπάρχει η δυνατότητα ένταξης και των έργων οδοποιίας , από το πρόγραμμα ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ , το οποίο δεν προχώρησε λόγω της κρίσης, των οποίων επίσης οι μελέτες είναι πλήρεις με τεύχη δημοπράτησης  . 
Κάνω λοιπόν έκκληση στην Δημοτική Αρχή  αμέσως μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού  , να φέρει στο συμβούλιο  το θέμα της ένταξης στο ΕΣΠΑ  2014-2020 των  έργων  που ανέφερα , όπως επίσης να λάβουν απόφαση  για την ανάθεση μελέτης για την ύδρευση του Αρχοντοχωρίου  και  συνολικά του πρώην  Δήμου Αλυζίας , με στόχο να ενταχθεί άμεσα και  αυτό στο ΕΣΠΑ  2014-2020 και εάν η περιφέρεια ζητήσει επικαιροποίηση  τιμών,τα μελετητικά γραφεία που τις συνέταξαν το  κάνουν με 500 έως 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε έργο  .
Ευχαριστώ για την φιλοξενία  και εύχομαι χαρούμενη και ευτυχισμένη Νέα Χρονιά.



Αστακός 30/12/2013
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.