Ροή Αναρτήσεων

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ ητοι....ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΟΔΟΥ!!!



ΑΙΟΛΟΣ....
Σύφωνα με την μυθολογία ο Αίολος είχε διοριστεί απο τον Δία ως πατέρας τον ανέμων!Οπότε,κατόπιν εντολής του αυστηρού Ολύμπιου θεού άφηνε κάποιον άνεμο...Βορέας,Ζέφυρος,Νότος και Εύρος....όλοι...στα σακί του!!Υπήρχαν όμως και "αντίπαλοι" των διαθέσεων του Δία (που φυσικά τις υλοποιούσε ο Αίολος...)εξ ου και μια σειρά απο τελετουργίες για την.....ακύρωση των.Στην Κόρινθο υπήρχαν ειδικοί ....δέτες ανέμων,γένος ευγενών  που ονομαζόταν ¨Ανεμοκοίται" και....αποκοίμιζαν τους ανέμους!Στην Αθήνα,αντίστοιχη δράση είχαν οι "Ευδάμενοι",κοιμητές και αυτοί των ανέμων...
Στην όμορφη κωμόπολη του Αστακού καμία τελετή,σαν κι εκείνες που λάμβαναν χώρα τη νύχτα στη Σικυώνα,ώστε...να γίνει ο άνεμος σύμμαχος δεν έχει διαπιστωθεί!!
Κι όμως είναι γεγονός ,ανεξαρτήτως των διαθέσεων των ανέμων ,μια τοπική ομάδα μπάσκετ νέων με παίκτες που κάποιοι αγωνίζονται απο μαθητές ακόμη σε αυτήν, σε λιγότερο απο πέντε μήνες,κι αφού περιορίσουν τις διακοπές τους,αντικαθιστώντας τες με μια....σαφώς περισσότερο απαιτητική προετοιμασία.....θα ατενίζουν πια  τα γήπεδα της Β Εθνικής μπάσκετ!!!!
Απόσο γνωρίζω τον προπονητή τους ,τον κύριο Βουρνά αλλά και κάποιους απο την παλιά φρουρά....όπως τον Καλλισώρα Αλέκο,τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν ανήκει στη σφαίρα του άπιαστου!
Για τους συγκεκριμένους ανθρώπους το μπάσκετ είναι......ΑΓΑΠΗ,ΜΑΓΕΙΑ,ΛΑΤΡΕΙΑ,ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ....Το σημαντικό όμως δεν είναι απλά τί είναι αλλά το τί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ....
Δεν είναι λοιπόν,κέρδος και κακώς εννοούμενη προβολή,δεν είναι τεμπελιά και τύχη...Απεναντίας,είναι ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,πίστη για τη ΝΙΚΗ ανεξαρτήτως του μεγέθους του εκάστοτε αντιπάλου,είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ για ΒΕΛΤΙΩΣΗ ,είναι ΑΓΑΠΗ πρός το ΚΑΛΟ ΘΕΑΜΑ και τον φίλαθλο!!!
Και ναι....Το ΟΝΕΙΡΟ....είναι πια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!
Και ΔΙΚΑΙΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ στην όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη μας!!!!
Και θα σας το αιτιολογήσω ευθύς αμέσως!!!!
Καταρχήν,ΗΘΙΚΑ είναι μια ΔΙΚΑΙΩΣΗ και ΝΙΚΗ όλων όσων αποτελούν την ΟΜΑΔΑ ΑΙΟΛΟΣ....Προπονητή απτους λίγους και εξαιρετικά σοβαρού ανθρώπου,παικτών που κάποιοι μπορεί να μην έχουν κάν μόνιμη ή και καθόλου δουλειά,αλλά έχουν ΜΟΝΙΜΑ την αγάπη και την προσπάθεια βελτίωσης της απόδοσής τους για την ομάδα στη ζωή τους,τον κόσμο που στηρίζει και ενθαρρύνει,ακολουθεί και ενισχύει τον ΑΙΟΛΟ χρόνια τώρα!!!
Επίσης,εκείνους που άλλος περισσότερο κι άλλος λιγότερο οικονομικά ενισχύουν και ωθούν την ομάδα αυτή!
Αναλογιστείτε,λοιπόν,πόσα άλλα θετικά εμπεριέχει αυτή η άνοδος στα σαλόνια της Β Εθνικής,για την τοπική κοινωνία!!!!
Καταρχήν,αποτελεί την καλύτερη μορφή διαφήμισης της πανέμορφης περιοχής,επιπλέον θα αποτελέσει κίνητρο για ενασχόληση με τον αθλητισμό και για άλλους νέους η επιτυχία αυτή!!!Οικονομικά οφέλη σίγουρα θα υπάρξουν που στους χαλεπούς καιρούς μας ,ευπρόσδεκτα είναι και δή για τα συγκεριμένα παιδιά και σε αυτό επιτρέψτε μου....μια...πιο συναισθηματική θέαση του πράγματος!!
Τέλος ,η ομάδα αυτή ΔΙΔΑΣΚΕΙ οτι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ,και ΦΥΣΙΚΑ ΤΑΛΕΝΤΟ και ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
Ο ΑΙΟΛΟΣ δικαιότατα κέρδισε και τον ΣΕΒΑΣΜΟ μας πέραν της αμέριστης ΑΓΑΠΗΣ μας!!!!
ΑΡΓΥΡΩ ΑΡΓΥΡΗ

πηγη:argy1.com

Δραγαμέστο Νέα | Κατασκευή By web | Designed By WEBSMALL.EU

Εικόνες θέματος από Bim. Από το Blogger.